Засідання рейтингової комісії університету: зміни в складі та великі очікування від роботи експертних комісій

28 листопада 2023 року

27 листопада ректор університету Станіслав Ніколаєнко провів засідання рейтингової комісії, на яке були запрошені члени експертних груп, що вже другий тиждень перевіряють електронні рейтингові форми кафедр.  Рейтингова комісія щорічно робить вагомий вклад у визначення якості забезпечення організації освітнього процесу та внутрішньої ефективності діяльності закладу вищої освіти.

На засіданні керівником університету були оголошені ключові зміни у складі комісії: комісію очолив ректор університету Станіслав Ніколаєнко, а його заступниками стали проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша і проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк. Ректор наголосив на важливості функцій кожного члена комісії та досвіду експертів, які щорічно перевіряють результати рейтингового оцінювання.

Ректор приділив особливу увагу учасників наради викликам, що стоять перед університетом у новому році, а також охарактеризував глобальні та національні тенденції у вищій освіті. Він підкреслив необхідність постійного вдосконалення та адаптації існуючого "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників у НУБіП України" до змін у вищій освіті України, а їх попереду чимало.

Важливою темою була важливість рейтингового оцінювання як ефективного інструменту управління університетом в сучасних умовах. Ректор відзначив популярність цього інструменту та його значення для підвищення якості освітнього процесу. Також Станіслав Ніколаєнко наголосив на важливості організації впродовж поточного навчального року глибинної профорієнтації, щоб декани факультетів, директори ННІ, завідувачі кафедр та кожен науково-педагогічний працівник поділилися здобутками університету, його можливостями і потенціалом з майбутніми вступниками.

Одним з ключових доручень ректора університету була об'єктивність і неупередженість підходу експертів до оцінювання рейтингових показників кафедр. Від них вимагається ретельність, вимогливість та уважність, оскільки кожен з напрямів перевірки - це окремий пласт здобутків колективу університету, де кожен співробітник має чітко визначений внесок у спільну справу.

Секретар комісії Ярослав Рудик повідомив учасникам зустрічі про терміни та послідовність проведення рейтингової кампанії, підкресливши важливість дотримання графіку та вчасного подання інформації.

Учасники зустрічі взяли до відома представлену інформацію та ухвалили, що результати рейтингового оцінювання будуть представлені на засіданнях ректорату та Вченої ради університету наприкінці грудня.

Ярослав Рудик,
секретар рейтингової комісії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook