Перші кроки до майбутніх професій бухгалтера і аудитора

25 жовтня 2023 року
   Викладачі кафедри обліку та оподаткування продовжують цикл профорієнтаційних зустрічей зі школярами випускних класів м. Києва. Проведені зустрічі сприяють вибору майбутньої професії та мають на меті ознайомлювати з перспективами навчання в НУБіП України за освітньо-професійною програмою «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Так, доцентки кафедри обліку та оподаткування Наталія Кузик та Катерина Шевчук зустрілися з учнями 10 та 11 класів 220-ї спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивчення іноземних мов (м. Київ).
 
   За традицією кафедри обліку та оподаткування, учням було запропоновано віршовану вікторину на перевірку обізнаності з професійної термінології фахової діяльності бухгалтера або аудитора. Її результати показали, що школярі вже володіють певною економічною термінологією та в повсякденному житті займаються «домашньою бухгалтерією» і, навіть, застосовують окремі аудиторські процедури.
    За змістом питань і відповідей вікторини майбутні студенти переконались, що професія бухгалтера – це професія здібних, порядних, чесних та креативних людей, тих, хто прагне досягти успіху! Увага була також акцентована на тому, що професія бухгалтера має міжнародний статус та дозволяє працевлаштуватися у будь-якій країні світу, надає можливості працювати на фрілансі або відкрити власну справу. Професійні бухгалтери потрібні абсолютно в усіх секторах економіки, включаючи промисловість, будівництво, транспорт, фінансовий сектор, торгівлю, готельно-ресторанний бізнес, сферу інформації та телекомунікацій, агробізнес, фармацію, сферу охорони здоров’я, освіти, мистецтва, розваг та відпочинку, сферу надання житлово-комунальних послуг тощо.
    Неабияку зацікавленість проявили школярі й до професії аудитора, без яких жоден бізнес не зможе розвиватись повноцінно та масштабуватись. Аудитори – це мультифункціональні фахівці, які не лише займаються перевірками достовірності даних обліку і показників фінансової звітності. Вони здійснюють оцінку законності та безпеки фінансових операцій, навчають та консультують керівництво і співробітників компанії, зокрема з фінансових та юридичних питань, з питань оптимізації оподаткування, ведення бухгалтерського, управлінського обліку, розрахунку податків із використанням автоматизованих інформаційних систем, аналізу великих обсягів інформації, складання звітності за міжнародними стандартами. До того ж – це прекрасні ІТ-фахівці, а ще – справжні психологи, комунікатори та інноватори.
    З розповіді викладачів учні дізналися про перспективи навчання в НУБіП України, матеріально-технічне забезпечення університету та сучасне програмне забезпечення навчального процесу, професійний досвід викладачів кафедри обліку та оподаткування й інших кафедр НУБіП України, можливості закордонного навчання та стажування.
    Також було акцентовано увагу на розуміння важливості підготовки до НМТ. Це має бути фундаментальна, систематична підготовка, оскільки тести охоплюють річні теми із сьомого до одинадцятого класу. Це надзвичайно великий обсяг інформації. Тому потрібно готуватися дуже сумлінно і, звісно, отримати високий результат, щоб стати здобувачем ОП «Облік і аудит» в НУБіП України.

Олена БОЯРОВА,
доцент кафедри обліку та оподаткування
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook