Розширений ректорат: використовуємо літо для підготовки до нового навчального року і допомагаємо Херсонщині

12 червня 2023 року
  12 червня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату за участі керівників відокремлених підрозділів. Ректор зазначив, що вся увага наразі зосереджена на зусиллях Збройних Сил України, допомозі українському війську в захисті і поверненні наших територій.

  Університет, як заклад вищої освіти наук про життя, не може залишитися осторонь екоциду внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції. Окрім наукового супроводу з ліквідації наслідків, безпосередній участі експертів і вчених, допомоги потребують люди, тварини, які опинилися в зоні підтоплення. Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша познайомив членів ректорату зі зверненням Херсонської обласної військової адміністрації щодо надання допомоги нашому південному краю. Ректорат прийняв рішення звернутися до колективу університету, відокремлених підрозділів, навчально-дослідних надати фінансову допомогу та посильно зібрати харчі, речі, технічні засоби та інше відповідного до переліку, вказаному в зверненні. Кошти акумулюватимуться на рахунку благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» і без врахування витрат на діяльність фонду будуть використані за цільовим призначенням – допомога Херсонщині. Було наголошено, що це добровільна ініціатива. До надання допомоги також закликали долучитися студентство університету.

  Про стан оплати за навчання доповіла начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк. На сьогодні на рахунки університету надійшло понад 56% нарахованої суми. Разом з тим, частина факультетів та ННІ підійшла до цього питання відповідально і рівень сплати за навчання студентами в них сягнув понад 85%. А є і такі, де рівень сплати ледь сягає третини. Зазначимо, що відбулося корегування вартості навчання для студентів, середній рівень підвищення 8% замість понад 25%, які дозволяє зробити законодавство. Після опрацювання наказів бухгалтерією, кожному студенту буде донараховано необхідну суму до сплати. Відбувається також оплата за проживання в гуртожитках, де вже надійшло 5,5 мільйонів гривень. Тетяна Костюк на прохання Сенату Студентської організації акцентувала увагу на винятковій можливості надання права малозабезпеченим студентами сплачувати помісячно.

  Проміжні результати екзаменаційної сесії представив начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Він закцентував на успішності, кількості боржників та відрахованих в розрізі факультетів та ННІ. Розпочався захист випускових робіт в бакалавраті та магістратурі, складання фахових іспитів. Деканати та дирекції повинні забезпечити можливість перескладання іспитів, докласти зусиль для збереження контингенту, проаналізувати результати екзаменаційної сесії на засіданнях вчених рад.

  Про підготовку до нового навчального року доповів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. За результатами відповідної наради за участі завідувачів гуртожитками, комендантами навчальних корпусів складений план ремонтних робіт на літній період. В студмістечку окрім підготовки кімнат для першокурсників, планується закупити м’який інвентар та виготовити меблі на заміну списаним. Також в фокусі аудит електричної та сантехнічної фурнітури, дооблаштування вентиляції на горищах та в місцях загального користування. В межах благоустрою території запланований ремонт асфальтного покриття тротуарів. Традиційно в літній період увага буде приділена інфраструктурним мережам.

  В межах підготовки до нового навчального року затверджений графік освітнього процесу на перший семестр, зазначив начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Отже, для студентів 1-2 курсів бакалаврату та магістрів 2 року навчання семестр почнеться 14 серпня в очному форматі. Для решти студентів – в дистанційному. Потім відбудеться традиційна ротація. 12-13 червня проводиться оптимізація навчальних планів з метою недопущення перевищення ставок. Ярослав Рудик закликав звернути увагу на навчальні програми та силабуси, їхнє оформлення та своєчасне розміщення на інформаційних ресурсах. Протягом літніх місяців оновлення мають відбутися і в електронних навчальних курсах на платформі elearn. До 1 серпня повинні бути сформовані перевідні накази, після завершення практик – накази на призначення академічних стипендій.

  Як готується до нового навчального року доповів директор студентського містечка Сергій Стецюк. Окрім зазначеного, триває постійна підтримка в належному стані укриттів, ремонти в кімнатах для першокурсників. Влітку заплановано провести дезінсекцію та дератизацію. Поселення відбудеться 12-13 серпня, процедура буде детально описана на офіційному сайті університету.

  Про стан постановки на військовий облік студентів доповів начальник мобілізаційного підрозділу та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський. У найкоротші терміни цей процес має бути завершений.

 

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд дорученьПерше – посилення виконавської дисципліни. Друге – провести анкетування студентів за результатами екзаменаційної сесії. Третє – завершення підготовки до нового навчального року, зокрема ремонтних робіт. Четверте – дотримання трудового законодавства в частині надання відпусток. П’яте – вирішення кадрових питань на агробіологічному факультеті та в Рівненському фаховому коледжі.

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook