Студмістечко: НУБіП – 125. Подорож в історію університету разом із мешканцями гуртожитку №1

28 березня 2023 року
  За дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка, 27 березня в гуртожитку №1 студентського містечка, під головуванням Сергія Кваші, проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку відбувся історико-пізнавальний захід із мешканцями, що приурочений до відзначення 125-річниці нашої альма-матер.

  На дружню розмову завітали Сергій Стецюк – директор студентського містечка, Сергій Михнюк – директор ННЦ ВР і СР, Олександр Соваков – заступник директора ННІ ЛіСПГ і Марія Поливач – директор музею історії НУБіП України.

  Кожне нове покоління людей живе і розвивається у певному національному середовищі, життя якого залежить від особливостей виховання, світосприйняття та чіткого розуміння свого походження.
  Сергій Миколайович розпочав зібрання із короткого екскурсу від початку розвитку до становлення університету, який декілька років поспіль, входить до десятки лідерів закладів вищої освіти України, а серед студентської молоді є флагманом передових думок та простору для реалізації.
  «Громадянська позиція свідомого українця має полягати в активному обстоюванні традиційних для нашого менталітету чеснот: любові до рідної землі, товариськості, духовності, уважного ставлення до людей. Зараз, завданням нашого університету є не лише підготовка висококваліфікованих кадрів, а й виховання справжнього патріота і гідного громадянина найкращої держави» – продовжив Сергій Кваша.

 

  Проректор звернувся до присутніх із закликом гордо із шаною носити звання «студент», не паплюжити його аморальною поведінкою та шкідливими звичками (особливо курінням на території університету, яке віднедавна заборонене наказом ректора). Простими словами, керівництво університету поспілкувалось зі студентами на теми, які їх хвилювали. Обговорили останні події в державі, згадали полеглих героїв, які навчались чи навчали у нашому університеті та які, на жаль, зараз заступили на небесну варту.

  Ми давно перестали рахувати дні війни. Тільки віримо, що стаємо на день ближче до перемоги. Саме тому, невпинно продовжуємо готуватись до визначної дати в житті університету – 125-річниці з дня його заснування, незважаючи на різні обставини та спроби завадити.


Марта Колич,
фахівчиня студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook