Вчені-правознавці університету вивчають зарубіжний досвід

29 грудня 2014 року

     Науковці кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства НУБіП України, а саме професор Ладиченко В.В., доценти Гиренко І.В. та Шульга Є.В. провели аналіз зарубіжного досвіду функціональної складової органів управління у сфері використання, охорони та відтворення лісових ресурсів та виявили ряд цікавих моментів, які могли б знайти застосування на нашій Батьківщині.

     Основною метою для успішного управління є необхідність чіткого розмежування функцій правового забезпечення відтворення і використання лісів, моніторингу і контролю за станом лісів та безпосереднього управління процесами відтворення і використання лісових ресурсів. Адже, як переконує досвід управління лісовим господарством в Європейському Співтоваристві, це дасть змогу приймати закони, які сприяють сталому розвитку лісового господарства. 

     

     Для формування результативних цілей управління та підходів до ведення лісового господарства поділ лісових територій повинен здійснюватися не за адміністративно-територіальним фактором, а за подібністю кліматичних, екологічних та рельєфних умов.

     Особливого значення в переважній більшості розвинених країн набуває планування лісогосподарської діяльності, оскільки дана функція, по-перше, дає змогу визначити довго- та короткострокові цілі розвитку галузі та сприяє раціональному її використанню, по-друге, через неї здійснюється вплив громадськості на процес управління лісами, сприяє усуненню корупційної складової.

Вікторія Кирилюк, відділ НТІ,  

Євген Шульга,

кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook