Факультет тваринництва та водних біоресурсів

Адреса: вул. Генерала Родимцева, 19 (навчальний корпус №1), кімнати 34-35, м. Київ, 03041, Україна.

Тел.: +38 (044) 527-83-95 (денна форма навчання), 527-87-49 (заочна форма навчання)

Електронна пошта: [email protected]

Декан:
Кондратюк Вадим Миколайович

кандидат с.-г. наук, доцент

 

          НУБіП увійшов до десятки кращих університетів країни за версією рейтингу «ТОП-200 Україна»  

Факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України є одним із провідних факультетів країни, що здійснює підготовку фахівців напрямів і спеціальностей, найбільш актуальних на сьогодні для України як аграрної держави, оскільки забезпечує висококваліфікованими кадрами галузі тваринництва та рибництва, які формують продовольчу безпеку.
Факультет проводить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-методичну, навчально-науково-виробничу, інформаційно-консультативну та культурно-виховну діяльність, пов’язану із здобуттям вищої освіти й кваліфікації за напрямами підготовки та спеціальностями, спрямованими на вирішення сучасних проблем наук про життя, розробку і впровадження новітніх технологій, щовідповідають міжнародним та національним стандартам.
Основною метою діяльності факультету є підготовка висококваліфікованих, високоосвічених, здатних до швидкого і успішного опанування новими знаннями, уміннями і технологіями фахівців європейського і світового рівня, які відповідають вимогам сучасного ринку праці та здатні забезпечити ефективний розвиток аграрного сектору України.
Факультет здійснює підготовку за денною, заочною та екстернатною формами навчання фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів “Бакалавр” та “Магістр”.

Термін навчання за денною формою за освітньо-професійними програмами підготовки бакалаврів на базі загальної середньої освіти складає 4 роки, за заочною5 років. Для осіб, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за обраним напрямом підготовки, на факультеті розроблені та функціонують програми навчання за скороченим терміном.

Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” здійснюється за двома напрямами:
- 6.090102 – “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання складає 125 осіб, за заочною – 60 осіб;
- 6.090201 - “Водні біоресурси та аквакультура”, ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання – 75 осіб, за заочною – 75 осіб;
Випускники ОКР “Бакалавр” мають можливість продовжити навчання за програмами підготовки магістрів за відповідними спеціальностями, ознаки яких закладаються в навчальних планах бакалаврських програм, починаючи з другого курсу навчання таких як 8.09010201 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" чи 8.09020101 – “Водні біоресурси”, або спеціальностями напряму підготовки "Специфічні категорії": 8.18010010 - "Якість, стандартизація та сертифікація", 8.18010018 - "Адміністративний менеджмент", 8.18010020 - "Управління навчальним закладом", 8.18010021 - "Педагогіка вищої школи".
Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня Магістр здійснюється за двома спеціальностями:
- 8.09010201 - «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання становить 90 осіб, за заочною 60 осіб.
- 8.09020101 – “Водні біоресурси”, ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання – 75 осіб, за заочною – 75 осіб.
Термін навчання за денною формою за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів для осіб, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, складає 1,5 років, за заочною – 2 роки.
Особливістю підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Магістр” на факультеті є широкий вибір магістерських програм виробничої та дослідницької спеціалізацій унікальність яких зумовлюється змістом, покладеним колективом факультету в їх основу, що ґрунтується на аналізі попиту на фахівців відповідного спрямування на українському та міжнародному ринках праці.
Навчальні плани і програми, за якими здійснюється підготовка фахівців за напрямами та спеціальностями на факультеті, адаптовані до освітніх програм провідних навчальних закладів світу, зокрема Державного університету штату Айова та Державного університету штату Луїзіана (США).
  
    
  
  
    
 
 
Професія технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва – це «золотий ключик», що відкриває дверцята до успішного майбуття!
На світі є близько трьох тисяч професій. Безперечно, усі вони важливі. Кожна людина хоче бути щасливою, однією із складових щастя звичайно ж є робота. Улюблена робота! Отже, вибір майбутньої професії - справа дуже відповідальна. Батьки з дитинства ставилися до нас, як до особистостей. Завдячуючи цьому ми ніколи не соромились своїх уподобань, завжди залишались самі собою, не підлаштовувались під чужу думку, тож наш шлях до вибору професії був вільний, але не легким. Ми вже обрали майбутню професію, керуючись при цьому багатьма чинниками, але головним із них був той, що ми змалку любили домашніх тварин, нам подобалося доглядати за ними, робити різні досліди, тому ми обрали Національний університет біоресурсів і природокористування України. Звичайно, ми тривалий час вагалися з остаточним вибором вищого навчального закладу, де ми могли б отримати всі необхідні знання, що приведуть нас до набуття необхідних навичок та умінь.
Якось одного дня ми шукали в мережі Інтернету університети, щоб подати документи і випадково натрапили на офіційну сторінку НУБіП України. Відразу прочитали загальну інформацію про університет і нам все дуже сподобалось.
А тепер ми хочемо трішки розповісти, чому ж обрали саме професію технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Наразі професія технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва є однією із найбажаніших на ринку праці. Хоча є досить багато вищих навчальних закладів, які готують спеціалістів у цьому напрямі, проте випускники багатьох із них воліють працювати у іншій сфері, мають помилкову думку, щодо кар'єрних можливостей технологів та рівня заробітної плати. Насправді ж, у зв'язку з дефіцитом, сформованим за 90-ті роки ринку праці технологів, попит на них перевищує пропозицію. Тож у великих компаніях рівень зарплат випускників-технологів не поступається рівню зарплат економістів, а фаховий рівень і можливість зробити кар'єру часто виявляються більшими. Професія технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва складна й відповідальна. Адже технолог  повинен відмінно знати як теорію своєї роботи, так і бути відмінним практиком. Тим паче, кваліфікація технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва важлива з погляду кар'єрного росту. Погодьтеся, навряд чи директор підвищить некомпетентного технолога  та надасть «зелене світло» для подальшого просування у роботі.
Виробнича практика - невід'ємний елемент навчання технологів. Вже з першого курсу передбачені лабораторні заняття та дослідження, внаслідок чого студенти знайомляться з основами професії.
Починаючи з третього курсу, для студентів обов'язкова практика на підприємствах агропромислового комплексу України. Студенти мають можливість поїхати на практику і за кордон. Іноді студенти самі підбирають місце для стажування. І тут вони додатково набувають дуже значущої для будь-якої людини риси - вміння показати свої здібності і зацікавити роботодавця.
Загалом, ми дуже раді, що навчаємось у НУБіП на факультеті тваринництва та водних біоресурсів і сподіваємось, що професія  технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва – це саме той «золотий ключик», що відкриє нам дверцята до здійснення мрій!
 
Іванна Тищук і Марія Матвійчук, студентки 2-го курсу
скороченого терміну навчання факультету
тваринництва та водних біоресурсів

Новини

Всі новини

28 грудня 2015
Факультет тваринництва та водних біоресурсів

В добру путь, випускники факультету тваринництва та водних біоресурсів!

Оголошення

Всі оголошення

1 листопада 2016
Кафедра конярства і бджільництва

Відкрите лабораторне заняття

Події

Всі події

5 жовтня 2018, 9:45

Тваринники у Львові

9 лютого 2016, 23:01
Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів „Агроосвіта”

Семінар деканів та їх заступників ВНЗ України

16 листопада 2015, 7:15
“КиївЕкспоПлаза”.

НАВЧАННЯ І ВИРОБНИЧИЙ ДОСВІД КРОКУЮТЬ ПОРЯД

23 вересня 2015, 0:01
ТОВ «Кишенці», с.Добра, Маньківського району Черкаської області

Голландський день молока в Україні

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015