Факультет тваринництва та водних біоресурсів

Адреса: вул. Генерала Родимцева, 19 (навчальний корпус №1), кімнати 34-35, м. Київ, 03041, Україна.

Тел.: +38 (044) 527-83-95 (денна форма навчання), 527-87-49 (заочна форма навчання)

Електронна пошта: [email protected]

Декан:
Кондратюк Вадим Миколайович

кандидат с.-г. наук, доцент

 

          НУБіП увійшов до десятки кращих університетів країни за версією рейтингу «ТОП-200 Україна»  

Факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України є одним із провідних факультетів країни, що здійснює підготовку фахівців напрямів і спеціальностей, найбільш актуальних на сьогодні для України як аграрної держави, оскільки забезпечує висококваліфікованими кадрами галузі тваринництва та рибництва, які формують продовольчу безпеку.
Факультет проводить освітню, науково-дослідну, науково-інноваційну, навчально-методичну, навчально-науково-виробничу, інформаційно-консультативну та культурно-виховну діяльність, пов’язану із здобуттям вищої освіти й кваліфікації за напрямами підготовки та спеціальностями, спрямованими на вирішення сучасних проблем наук про життя, розробку і впровадження новітніх технологій, щовідповідають міжнародним та національним стандартам.
Основною метою діяльності факультету є підготовка висококваліфікованих, високоосвічених, здатних до швидкого і успішного опанування новими знаннями, уміннями і технологіями фахівців європейського і світового рівня, які відповідають вимогам сучасного ринку праці та здатні забезпечити ефективний розвиток аграрного сектору України.
Факультет здійснює підготовку за денною, заочною та екстернатною формами навчання фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів “Бакалавр” та “Магістр”.

Термін навчання за денною формою за освітньо-професійними програмами підготовки бакалаврів на базі загальної середньої освіти складає 4 роки, за заочною5 років. Для осіб, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за обраним напрямом підготовки, на факультеті розроблені та функціонують програми навчання за скороченим терміном.

Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Бакалавр” здійснюється за двома напрямами:
- 6.090102 – “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання складає 125 осіб, за заочною – 60 осіб;
- 6.090201 - “Водні біоресурси та аквакультура”, ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання – 75 осіб, за заочною – 75 осіб;
Випускники ОКР “Бакалавр” мають можливість продовжити навчання за програмами підготовки магістрів за відповідними спеціальностями, ознаки яких закладаються в навчальних планах бакалаврських програм, починаючи з другого курсу навчання таких як 8.09010201 - "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" чи 8.09020101 – “Водні біоресурси”, або спеціальностями напряму підготовки "Специфічні категорії": 8.18010010 - "Якість, стандартизація та сертифікація", 8.18010018 - "Адміністративний менеджмент", 8.18010020 - "Управління навчальним закладом", 8.18010021 - "Педагогіка вищої школи".
Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня Магістр здійснюється за двома спеціальностями:
- 8.09010201 - «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва», ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання становить 90 осіб, за заочною 60 осіб.
- 8.09020101 – “Водні біоресурси”, ліцензійний обсяг підготовки фахівців за денною формою навчання – 75 осіб, за заочною – 75 осіб.
Термін навчання за денною формою за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів для осіб, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, складає 1,5 років, за заочною – 2 роки.
Особливістю підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “Магістр” на факультеті є широкий вибір магістерських програм виробничої та дослідницької спеціалізацій унікальність яких зумовлюється змістом, покладеним колективом факультету в їх основу, що ґрунтується на аналізі попиту на фахівців відповідного спрямування на українському та міжнародному ринках праці.
Навчальні плани і програми, за якими здійснюється підготовка фахівців за напрямами та спеціальностями на факультеті, адаптовані до освітніх програм провідних навчальних закладів світу, зокрема Державного університету штату Айова та Державного університету штату Луїзіана (США).
  
    
  
  
    
Чому я люблю тваринництво?

Хто такі зоотехніки? Що малює ваша увага при баченні цього слова? Кажучи простою мовою зоотехнік – це спеціаліст який зрештою забезпечує ваш холодильник продуктами тваринницького походження. Молоко, яйця, м'ясо, сир, масло – це все ми, а окрім того, вовна, шкіра, хутра – це все теж ми.  Доки ви їсте яєчню запиваючи її кавою з молоком, ми розробляємо плани, технології, аби в вечері за келихом сухого вина ви мали змогу відвідати смачний стейк, або ж витриманий сир брі чи горгонзолу. Словом наші зусилля спрямовані на те, аби нагодувати населення. Ми вирощуємо і утримуємо тварин. Проте в цьому нас переконували, коли ми тільки розпочали своє навчання в університеті, коли з очима по п’ять копійок ми бігали по корпусам в пошуках потрібної аудиторії. Нам наполегливо тлумачили, що люди завжди хотітимуть їсти, тому наша спеціальність одна з найприбутковіших і ніколи не втратить свою актуальність.
Проте мене це не надихало. Тоді, як загалом і зараз, я була гаряче закохана в коней, я уявляла себе сміливим вершником, котрому геть немає діла до якихось там корів, птиці, а тим паче свиней. Я навчалась не маючи особливого бажання день у день бігаючи на стайню намагаючись відшукати себе в сідлі. Але з часом я почала все більше прислухатись до того що говорять лектори, почала думати, аналізувати. Спочатку це були жалюгідні спроби знайти вигоду і нажитись на своїх знаннях про тварин, але пізніше це захопило мене, занурило в світ науки і мої роздуми були спрямовані в першу чергу на те, щоб зрозуміти як працюють звичайні біологічні процеси, як вони впливають на продуктивність тварин, де є тонкощі о котрих не знають інші, та як використовувати їх з цілю отримання якісного продукту. Особливо солодко володіти інформацією та отримувати на її основі результат який би здивував інших. А у зв’язку з тим, що в Україні зараз складно з багатьма тваринницькими галузями (це окрема і не мала тема), вона є непоганою платформою для розвитку. Є думка, що якщо ти знаходишся на самісінькому дні, то лишається лише один шлях – в гору.
Фермерство дає змогу не просто безбідного існування, а і мати можливість харчуватися екологічно чистою їжею, на фоні того як інші, більш прогресивні країни, перейшли на півфабрикати, та «пластмасові» овочі, що нас теж чекає якщо ніхто не візьме на себе ініціативу врятувати аграрну країну.
Окрім того, фермерство і тваринництво – це не лише смачно і прибутково – це гарно! Саме так! Навіть люди мегаполісу мають схильність іноді задовольняти свої потреби в красі і спокої, які вони можуть відшукати серед широких лугів на яких випасається худоба, в ароматі сіна, чистому повітрі і свіжій їжі. Ферма – це місце де відпочивають душею, за що я особливо її люблю. Тому більшість фермерів скориставшись нагодою  влаштовують на фермі базу відпочинку, тим самим забезпечуючи себе додатковим прибутком.
Є щось чарівне в тому, щоб прокидатися зі сходом сонця, надягати джинсовий комбінезон, застрибувати на улюбленого коня і відправлятися на огляд ферми, контролюючи процеси годівлі, утримання, спостерігати за виходом продукції, вирішувати складні управлінські завдання, відкривати нові горизонти, розробляти нові технології, і знаходити нові шляхи щодо поліпшення ферми.
Тваринництво - це галузь, яка потребує інвестицій і особливо сьогодні. Вона більш ніж спроможна виправдати сподівання інвесторів але з умовою, що на фермі працюватиме грамотний спеціаліст.
Тваринництво в Україні – це перевага! В першу чергу в зв’язку з наявністю ресурсів, в другу – ця галузь в занепаді, а попит на неї досить великий, що я вважаю, забезпечує свого роду без конкурентний простір.
Тваринництво базується на таких основних науках як біологія, біохімія, генетика і звісно далеко не втечеш без математичних основ, завдяки чому ця спеціальність притягує і зацікавлює.
Тваринництво – це все ж таки їжа, потреба в якій завжди існуватиме.
Євгенія Швець,
студентка 4 курсу факультету
тваринництва та водних біоресурсів
31 січня 2018 року

 

Новини

Всі новини

28 грудня 2015
Факультет тваринництва та водних біоресурсів

В добру путь, випускники факультету тваринництва та водних біоресурсів!

Оголошення

Всі оголошення

1 листопада 2016
Кафедра конярства і бджільництва

Відкрите лабораторне заняття

Події

Всі події

9 лютого 2016, 23:01
Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів „Агроосвіта”

Семінар деканів та їх заступників ВНЗ України

16 листопада 2015, 7:15
“КиївЕкспоПлаза”.

НАВЧАННЯ І ВИРОБНИЧИЙ ДОСВІД КРОКУЮТЬ ПОРЯД

23 вересня 2015, 0:01
ТОВ «Кишенці», с.Добра, Маньківського району Черкаської області

Голландський день молока в Україні

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015