З Днем Гідності та Свободи!

21 листопада 2023 року

     Шановні викладачі, студенти, співробітники!

     Революційні події в Києві 2013-2014 років – один із переломних моментів в історії незалежної України. Євромайдан став надзвичайно важким іспитом для України. Українці вкотре продемонстрували свою волю, характер, єдність, свою європейськість, гідність і прагнення до демократії та справедливості.

     21 листопада 2013 року небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови тодішнього уряду від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. А у ніч із 31 листопада на 01 грудня мирний протест був розігнаний поліцією, студенти, які залишились на Майдані, – жорстоко побиті. Мені довелося бути з товаришами не раз на революційному Майдані разом із усіма переживати трагізм подій.

     У День Гідності і Свободи ми віддаємо шану пам'яті Героям Небесної Сотні – великому братству безстрашних українців, які заплатили у 2014 році найвищу ціну за свободу нашої держави – життя, змінили хід її історії. І серед них наш студент – Герой України Устим Голоднюк. А загалом участь в тих буремних подіях взяли сотні студентів і викладачів НУБіП. 

      Сьогодні ж ми борониму нашу незалежність, наше право існувати, відбиваємо російську навалу, платимо найвищу ціну за свободу.

     Дорогі колеги! Своїми конкретними справами, реальним внеском у Перемогу над ворогом, продовжуючи розвивати освіту і науку України ми і далі маємо сприяти утвердженню ідеалів свободи і демократії, справедливості і рівності. Віддаємо належну шану патріотизму й мужності Героїв, які, віддавши своє життя, захистили права і свободи українців та національні інтереси держави. Ці події – історичний урок для можновладців, який свідчить, що ігнорувати думку, законні інтереси громадян не можна.

     Ми завжди мусимо пам’ятати про Героїв Майдану, Небесну сотню, Героїв, загиблих у війні!


Слава Україні! 
Слава Героям!

 

 

Ректор НУБіП України,                   Станіслав Ніколаєнко
академік Національних академій
педагогічних та аграрних наук України

доктор педагогічних наук, професор

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook