Мова – найпотужніша зброя нації!

21 травня 2022 року

Коли Українська держава зіткнулася зі агресією з боку Росії, багато хто думав, що задля запеклої боротьби із супротивником нам не вистачає зброї. Консолідована допомога міжнародного співтовариства, завзятість та мужність українських воїнів та єдність народу сприяли тому, що держава вистояла та дає гідну відсіч супротивнику. Втім, чи не була справжня зброя з нами весь цей час? Та, що об’єднує українців на всіх континентах по всьому світу.

Наша найпотужніша зброя – це мова!

Наука про мову зветься філологією, а ті, хто її вивчають та викладають – філологами. У цьому році, попри війну, студенти та викладачі Національного університету біоресурсів і природокористування вирішили влаштувати невеликий круглий стіл, приурочений до святкування Дня філолога.

Захід, що відбувся 19 травня на кафедрі англійської філології, привернув увагу представників різних факультетів НУБіП. Під час круглого столу були присутні майбутні юристи, журналісти, міжнародники, працівники соціальні сфери. У контексті важливості вивчення мов у сучасному світі, викладачка кафедри англійської філології Оксана Сухомлин розповіла учасникам заходу про сфери використання вказаної науки.

За її словами, неможливо представити переважну більшість галузей діяльності сучасної людини без використання різних мов. Це не лише журналістика та переклад, а також соціальна робота, мистецтво, спорт та, особливо, міжнародні відносини.
«Важливість “слова” у міжнародних відносинах – один з ключових факторів мистецтва ведення переговорів для запобігання або врегулювання конфліктів, пошуків компромісів та взаємоприйнятних рішень, розширення та поглиблення міжнародного співробітництва», - зазначає Оксана Сухомлин.

Студенти гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП зробили декілька цікавих доповідей, присвячених ролі української мови в сучасному світі. Так, студент кафедри соціальної роботи Олександр Алєксєєв розповів про носіїв української мови. «За різними даними українська мова займає 32 місце за кількістю носіїв серед найпоширеніших мов у світі. Для 36 мільйонів осіб українська мова є рідною. Загалом, від 41 до 45 мільйонів людей у світі володіють українською мовою. Мова – ДНК нації», - наголосив Олександр.

 

Не оминули стороною й болючі питання збройної агресії проти України, яка наразі триває. Студенти юридичного факультету зробили цікаву доповідь про перспективи міжнародної відповідальності російських окупантів за злочини, скоєні проти нашого народу та державності.

Наприкінці заходу організатори та учасники розділили радість перемоги України на пісенному конкурсі «Євробачення» та разом послухали пісню гурту Kalush Orchestra  «Stefania».

Антон Фоменко,

Старший викладач кафедри англійської філології


 

 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook