Серія вебінарів для студентів ІТ факультету від науковців факультету тваринництва та водних біоресурсів

19 травня 2022 року
     Останні два навчальних тижні у семестрі були насиченими для студентів факультету інформаційних технологій. Для виконання проєктів з розробки комп’ютерних, інформаційних, програмних систем необхідно вміти аналізувати і моделювати предметну область.

Саме тому співпраця з технологічними факультетами НУБіП України так важлива для факультету інформаційних технологій. І навпаки, технологічні факультети мають можливість залучити студентів факультету ІТ до виконання завдань з розробки цифрових рішень для своїх завдань і тим самим більш ефективно організовувати навчальну та дослідницьку роботу.

Перші вебінари відбулися за участі двох кафедр факультету тваринництва та водних біоресурсів – кафедри конярства та бджільництва і кафедри аквакультури для студентів 3 курсу спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення». Ці студенти готуються до виробничих практик, а також до вибору тем дипломних проєктів на наступний рік. Їм цікаві прикладні аспекти застосування ІТ, їх завдання ‒ пошук ідей для нових розробок та програмних рішень, які можуть бути реалізовані у межах їх бакалаврської роботи.
      Доцент кафедри конярства та бджільництва Микола Войналович 10 травня познайомив учасників зі світом бджіл.

Дуже цікавими є сучасні тенденції у використанні інформаційних технологій у роботі пасічників. Кафедра їх не лише використовує, а й займається розробкою, що зацікавило студентів. Кілька студентів факультету інформаційних технологій виявили бажання пройти виробничу практику на базі ННВЛ бджільництва, зокрема їх завданням буде удосконалення існуючих ІТ-рішень та проєктування і розробка нових програмних систем для управління бджолиними сім’ями за технологіями «розумного вулика».

Ще один вебінар відбувся 17 травня для тієї ж аудиторії студентів факультету. З можливостями застосування ІТ для рибного господарства знайомила доцент кафедри аквакультури Ірина Кононенко на прикладі напряму розвитку аквапонічних систем.

Доступною і зрозумілою для студентів факультету інформаційних технологій мовою лектор пояснила базові поняття, пов’язані з розведенням риб, зокрема, аквапонікою.

Цікава дискусія була щодо можливостей застосування інформаційних технологій, що використовуються для управління фермами з культивування риб та програмованих аквапонічних систем. У студентів були і запитання, і пропозиції.

Велика подяка лекторам факультету тваринництва та водних біоресурсів Ірині Кононенко та Миколі Войналовичу за цікаві і сучасні матеріали, які ілюструють симбіоз цифрових технологій з технологіями бджільництва та рибництва. Надіємося на тісну співпрацю у виконанні як спільних навчальних, так і наукових проєктів. 

 

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook