Злагоджена робота колективу сьогодні – запорука успішності факультету завтра: розширене засідання деканату гуманітаріїв

3 квітня 2022 року

   Війна – надзвичайно складний час для усіх. І цих обставинах освітніх процес стає своєрідним осередком, що дає відчуття мирного життя, підтримки від одногрупників і викладачів, колег і керівництва, зрештою і впевненості в завтра. Наше завдання не тільки зберегти інтелектуальний потенціал України, а й розвинути його, примножити. Тому щотижня адміністрація гуманітарно-педагогічного факультету на чолі з деканом Інною Савицькою, ретельно вивчивши директиви і проєкти документів МОН України, накази ректора університету, ухвали колегіальних органів університету і рекомендаційні настанови, формує стратегію і план своєї діяльності.

   Розпочинаючи нараду, декан факультету Інна Савицька наголосила на тому, що потрібно неухильно дотримуватися дисципліни, всіх розпоряджень та наказів ректора НУБіП України щодо змішаного навчання в умовах воєнного стану.

   Аналізуючи результати моніторингу деканатом і кафедрами присутності студентів на навчальних заняттях, Інна Миколаївна підкреслила, що наставникам академічних груп, завідувачам кафедр постійно потрібно бути на зв’язку зі студентами. Особливе занепокоєння викликають студенти, що перебувають на територіях, що їх контролюють загарбники, і з якими не має зв’язку. Декан доручила наставникам і завідувач кафедр через студентів, своїх знайомих, волонтерів спробувати знайти інформацію про таких студентів, законтактувати з ними, в разі необхідності – запропоновати допомогу.

   Першорядним також є і питання профорієнтаційної роботи, оберти якої не можна збавляти навіть в умовах війни, адже закордонні університети створюють привабливі умови вступу для наших випускників. Постійної роботи вимагає залучення абітурієнтів до Всеукраїнської олімпіади НУБіП України, підготовчі курси, адже, як неодноразово наголошував ректор Станіслав Ніколаєнко, переважна більшість учасників цієї олімпіади стають студентами нашого університету.
   Інна Миколаївна наголосила, що в умовах воєнного стану активне поширення інформації про спеціальності факультету в соціальних мережах, індивідуальні онлайн-бесіди, залучення студентів до проведення профорієнтації – найважливіші і чи не єдині способи проведення профорієнтації. Саме тому – одним з першочергових завдань є підготовка та проведення Дня відкритих дверей на гуманітарно-педагогічному факультеті.

 

На адміністративній нараді очільниця факультету закцентувала увагу завідувачів кафедр на непростій вступній кампанії 2022 року, про умови вступу, що їх пропонує МОН України. Обговорили також і пропозиції Спілки ректорів України щодо Порядку вступу до закладів вищої освіти у 2022 році за умов воєнного стану. Прийнято рішення підтримати пропозиції Спілки ректорів України, оскільки вони пропонують прозорий і зрозумілий механізм вступу до закладів вищої освіти.

   Саме зараз, під час війни, в Україні спостерігаємо сплеск патріотичних почуттів, прагнення вивчення історії, культури, традицій і звичаїв українського народу. Тож закономірно, що гуманітарно-педагогічних факультет відновлює серію наукових і мистецьких заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді. Першим таким заходом стане всеукраїнська онлайнова науково-практична конференція «Ти в моєму серці, Україно», присвячена творчості Бориса Олійника. Також триває підготовка над проведенням VI Міжнародної науково-практичної онлайн – конференції студентів, аспірантів і молодих вчених «Роль молоді у розвитку АПК України».

   Ще раз на нараді закцентували увагу на особливостях провадження наукової роботи в умовах воєнного стану: публікаційна активність, підготовка наукових проєктів, співпраця з бізнесом тощо. Важливим є і остаточне завантаження відомостей самооцінювання освітньо-наукових програм PhD.

   Підбиваючи підсумки, наголошено на основних напрямах діяльності факультету: 1) підтримання постійного зв’язку зі студентами і викладачами, контроль за проведенням занять; щоденний моніторинг присутності студентів; 2) профорієнтаційна робота, 3) перегляд освітніх програм і навчальних планів; 4) підготовка наукових проєктів та активізація публікаційної активності; 5) завершення підготовки матеріалів самоаналізу освітньо-наукових програм 015 «Професійна освіта» і 033 «Філософія» та завантаження їх, підготовка до акредитації освітньо-професійної програми «Міжнародні відносини» тощо.
   Завжди, а особливо, під час війни злагоджена робота колективу студентів і викладачів сьогодні – запорука фаховості молоді та успішності факультету, університету й України завтра!
    Віримо в Перемогу. Усе – Україна!

Харченко С.В.,
затупник декана гуманітрно-педагогіного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook