Від теорії до практики: проведення практичного заняття аспіранткою кафедри фінансів Софіїєю Подик

20 лютого 2022 року

 

 

    15 лютого 2022 р. аспіранткою кафедри фінансів Софією Подик, в межах вивчення дисципліни «Публічні закупівлі», було проведено практичне заняття для магістрів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».
 
    Софія розповіла студентам про економіко-правові засади публічних закупівель, а саме які зміни відбулися в нормаивно-правовій базі з 1 січня 2022 р. щодо регулювання публічних закупівель. Особливу увагу було звернуто на обмеження щодо визначення або призначення Уповноваженої особи з публічних закупівель. Софія Подик ознайо
мила магістрів з вимогами, які ставляться до фахівців з публічних закупівель щодо первинної професійної підготовки та підвищення кваліфікації відповідно до професійного стандарту «Фахівець з публічних закупівель».
 
   Софія, яка до вступу в аспірантуру працювала фахівцем із публічних закупівель, на прикладі комунального підприємства Сарненської міської ради в режимі реальних закупівель продемострувала роботу в електронній системі PROZORRO. Спочатку ознайомила студентів із річним планом закупівель підприємства, далі продемонструвала яким чином обирається предмет закупівель, якими довідниками і класифікаторами при цьому потрібно керуватись. Наголосивши на особливій уважності при оформленні предмета закупівлі із зазначенням конкретної дати і місця його поставки.
 
     Практичне заняття викликало жвавву дискусію, в студентів виникали різноманітні питання щодо роботи в системі PROZORRO, а саме яким чином створюється оголошення, відбуваються конкурентні процедури в режимі закупівель. На поставлені запитання магістри-фінансисти отримали фахові відповіді від Софії Подик.
    
Окрім того під час заняття студенти мали змогу в режимі реальних публічних закувель систему PROZORRO, прослідкувати весь шлях проходження закупівель від вибору предмета закупівель до формування договору з накладенням електронних підписів, який продемонструвала  аспіранка кафедри фінансів Софія Подик .
 
     Проведене практичне заняття було пізнавальним і корисним нашим магістрам-фінансистам, особливо тим хто планує майбутню кар`єру  в державних та комунальних підприємствах.
 
Аліна Буряк,
доцент кафедри фінансів

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook