До випускних класів Звенигородської спеціалізованої школи № 1 завітали викладачі факультету землевпорядкування НУБіП України

28 січня 2022 року
     Розвиток суспільства в усі часи був пов’язаний із використанням землі, яка й тепер залишається головним засобом існування людства і джерелом суспільного багатства.

     Потреба встановлювати межі турбувала землевласників із давніх-давен. Цю функцію виконують землевпорядники. Коли з’явилися перші представники цієї професії – достеменно невідомо. Але землевпорядник і нині є професією затребуваною як у селі, так і в місті. У нашій країні професія землевпорядника завжди користувалася пошаною, адже вона присвячена безцінному скарбу – землі, а їй завжди надавалось особливе значення!
     З цієї вступної промови розпочалась зустріч в онлайн-форматі викладачів факультету землевпорядкування Антона Кошеля та Ірини Колганової із учнями 11-х класів Звенигородської спеціалізованої школи I-III ступенів №1 Звенигородської міської ради Звенигородського району Черкаської області. Надзвичайно уважно слухали учні про переваги вступу і навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, про практичні заняття та захоплюючі лекції провідних вчених, про літні практики на сучасному геодезичному обладнанні.

     Антон Кошель та Ірина Колганова познайомили учнів з офіційним сайтом НУБіП України і розповіли, де знайти факультет у соціальних мережах. Показали відеролики, що репрезентують матеріальну базу факультету, студентське життя та перспективи працевлаштування. Розповіли, що вступ на факультет землевпорядкування у Національному університеті біоресурсів і природокористування України – це можливість здобути якісну інженерну освіту європейського ґатунку, адже вони будуть навчатись в університеті, який входить до трійки кращих закладів вищої освіти Києва на престижній інженерній спеціальності, що дає широкі можливості для працевлаштування в Україні та за кордоном.

     Одним із головних меседжів, які було донесено до майбутніх абітурієнтів це мультиваріативність випускників факультету землевпорядкування щодо напрямів роботи, а також значної переваги прикладного навчання над теоретичним, що завжди відзначається якісною оцінкою роботодавців. Учням було цікаво дізнатися, що землевпорядники мають можливість майбутнього працевлаштування у структурних підрозділах Держгеокадастру України; в органах державної влади та місцевого самоврядування, Міністерствах (де є відділи земельних ресурсів); в державних та приватних проектних і оціночних підприємствах, рієлторських та консалтингових фірмах, агрохолдингах, сільськогосподарських підприємствах; територіальних громадах, наукових установах, установах правового спрямування, громадських організаціях. Адже – землевпорядники, геодезисти, картографи, фотограмметристи, ГІС аналітики, оцінювачі, кадастрові реєстратори, фахівці з баз геоданих, фахівці з ринку земель, спеціалісти з дистанційного зондування Землі, менеджери з управління земельними ресурсами, земельні аудитори – це лише вершина айсбергу з великого спектру можливих професій студентів факультету землевпорядкування.

     На останок доповідачі зазначили, що в Україні професія землевпорядника завжди була і буде у великій пошані, тому вибір на користь саме цієї спеціальності є вдалим у їхньому майбутньому!
    Організувати зустріч у дистанційній формі допомогла вчитель Звенигородської спеціалізованої школи I-III ступенів № 1 – Ганна Недашківська. Щиро дякуємо їй за це, і бажаємо учням старших класів наснаги у навчанні та легкого вступу!
     З радістю чекаємо на зустріч в стінах нашого Університету!

Тарас Євсюков,
декан факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook