Психологічна та вогнева підготовка студентів кафедри військової підготовки

26 січня 2022 року
     Протягом трьох днів на навчальній базі 169 Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» імені Князя Ярослава Мудрого (смт Десна Чернігівської області) студенти кафедри військової підготовки Університету набувають практичного досвіду та отримують навички у вогневій та психологічній підготовці.

     Під час вогневих тренувань студенти практично виконують бойові стрільби зі стрілецької зброї. Навчаються влучно прицілюватися та вражати різні мішені, одиночні та групові цілі, кулеметні розрахунки, ростові фігури з автоматичної зброї та пістолетів. Для боротьби з бойовими машинами, танками навчаються вогневим вправам бойових стрільб із реактивних протитанкових гранатометів на різних відстанях до цілі. Важливе місце у вогневій підготовці зайняло практичне метання імітаційних бойових гранат.

 

     На тактичному полі студенти навчаються долати психологічну полосу перешкод, яка має багато різних перешкод, що потребують для їх подолання фізичну витривалість і силу. Для наближення до умов бою на полосі використовуються імітаційні засоби, димові та шумові гранати, осередки великих вогнищ, постійне супроводження звуками бою. Це все сприяє психологічному адаптуванню до реальних бойових умов.
     На окремому майданчику створено умови психологічної підготовки для не боязні протидії танкам. Студенти проходять «обкатку танками».

     Для занять з студентами залучені інструктори Навчального центру. Слід зазначити, що всі заняття організовано в комплексі з іншими військовими дисциплінами, для чого розгорнути навчальні місця з тактичної медицини, інженерної підготовки, зв’язку тощо.

     Не зважаючи на складні погодні умови, велике фізичне навантаження студенти кафедри військової підготовки гідно поводять себе і показують гарні результати на всіх етапах практичних занять.


Ігор Радіонов

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook