НУБіП переміг у конкурсі спільних українсько-білоруських проєктів

2 грудня 2021 року
     Ще минулого року Міністерство освіти і науки України та Державний комітет з науки і технологій Республіки Білорусь оголосили та провели конкурс спільних українсько-білоруських науково-дослідних проектів на 2021-2022 роки.

     За результатами цього конкурсу білатеральних проєктів, одним з десяти переможців стала спільна наукова робота Національного університету біоресурсів і природокористування України та Інституту радіобіології НАН Білорусі на тему «Картування лісового покриву та оцінка вмісту радіонуклідів у біомасі лісів України і Білорусі».
     У цьому проєкті НУБіП України представляють вчені ННІ лісового і садово-паркового господарства та УкрНДІ сільськогосподарської радіології. Керівником дослідження від білоруської сторони є завідувач лабораторії моделювання та мінімізації антропогенних ризиків, к.б.н Аляксандр Дворнік, а українську групу дослідників очолює завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, д.с.-г.н. Андрій Білоус.

 

     Провідними дослідниками - виконавцями проєкту з української сторони є к.с.-г.н. Дмитрій Голяка та аспірант Максим Мацала.

     Науковий проєкт має стати результативною площадкою для комунікації, в першу чергу, молодих вчених та відкрити нові горизонти для міжнародного дослідницького співробітництва.
     Бажаємо науковим колективам продуктивної роботи та вагомих наукових здобутків!

Роман Василишин,
директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook