Гурток «ДНК лідера» - активність в дистанційному форматі

18 листопада 2021 року

     В цьому навчальному році в рамках наукового гуртка «ДНК лідера» відбулося кілька цікавих зустрічей на актуальні теми з успішними людьми, зокрема з Артемом Кімом – представником ТОВ "М.Е.ДОК", членом команди розробників програмного забезпечення та Богданом Вишегородцевим лінійним продюсером відомих проєктів телевізійних каналів СТБ, ІСTV, Нового каналу. Зустрічі залишили гарні враження, наштовхнули на роздуми, збагатили слухачів цінною інформацією і, безперечно, посприяли їх професійному зростанню як майбутніх менеджерів. Але найкращий спосіб формувати чітке розуміння ключових висновків з почутого – це обговорити їх у колі зацікавлених, вмотивованих однодумців. От і виникла ідея зібратися, ближче познайомитись і обговорити подальші плани ініціативній групі оновленого складу гуртка «ДНК лідера». Команда підібралась потужна і готова до активної роботи.

 
Микола Ярмоленко – студент факультету захисту рослин, який має на меті «прокачати» свої комунікативні навички і підготувати себе до майбутньої управлінської діяльності.
 
Анна Таюнда – студентка факультету аграрного менеджменту спеціальності «Маркетинг», якій подобається виходити за межі звичайного навчального процесу та брати участь у різних наукових проектах та заходах. Свій лідерський потенціал вона вже потужно демонструє, виконуючи функції старости академічної групи.
 
Назарій Білько – студент факультету тваринництва та водних біоресурсів, який має значний досвід участі в наукових заходах у себе на факультеті в якості не лише учасника, а й модератора і, навіть, організатора. Також він супроводжує роботу власного YouTube каналу і, як він висловився, «завжди підтримую будь-який пізнавальний двіж».
 
 
Марина Лазаренко – студентка економічного факультету, яка спрагла до управлінських знань, обрала вибіркову дисципліну «Менеджмент і маркетинг в агробізнесі», найшвидше реагує на всі ініціативи гуртка і прагне розкрити свій лідерський потенціал.
 
  
Оксана Бендик і Валерія Бернацька студентки факультету аграрного менеджменту спеціальності «Менеджмент», які своє членство в гуртку розглядають в першу чергу як можливість свого професійного зростання, хоча і творчу реалізацію в цьому форматі не заперечують.  
Значна частина членів гуртка не змогла долучитись, адже підібрати зручний для всіх час зустрічі досить складно.
Керівники гуртка Олександр Новак і Кристина Драмарецька поділились своїми думками щодо завдань гуртка, висловили ряд ідей щодо змістовного наповнення майбутніх зустрічей.
 
   
 
  
 
Студенти висловили свої побажання стосовно потенційних гостей та зустрічей. Найбільш очікуваним буде спілкування з підприємцями, які успішно реалізують свої бізнес-ідеї. Оскільки тактика пасивного чекання нових гостей не підходить активній молоді, було запропоновано починати діяти і самим, зокрема, знайомитися з корисною літературою, навчальними та художніми відео. Першою книгою, яку домовились опрацювати, а пізніше разом обговорити, став бестселер Стівена Кові «7 звичок високоефективних людей».
На підкріплення такої думки керівники та члени гуртка відразу після зустрічі обмінялись у своєму чаті корисною інформацією: відео з лайфхаками від відомого казахського бізнесмена Маргулана Сейсембаєва Як обирати книги? та Як брати з книг найкорисніше?. Серйозні можливості для роботи з сучасною літературою з питань мотивації та саморозвитку дають нові надходження в бібліотеці НУБіП України. Важливим джерелом інформації може стати платформа getabstract, де розміщені анотації більше 20 тис. бізнес-книг. Важливо, що доступ до цієї бази для студентів по всьому світу є безкоштовним.
На завершенні обговорили найближчі плани, зокрема зустріч в режимі онлайн 18 листопада 2021 року з доктором Томасом Таннебергером, представником консалтингової компанії ТОВ IAK Agrar (Лейпциг). Теми зустрічі:
1. Концепція LEADER – місцеві ініціативи для сільського розвитку села – основні принципи, роль місцевого самоврядування, європейський досвід та пропозиції щодо використання підходів в Україні.
2. Світові інвестиційні тенденції з точки зору європейських громад – можливості та виклики для управління/менеджменту.

Зустріч гуртківців з Олександром Володимировичем і Кристиною Павлівною відбулася в позитивній атмосфері, студенти активно долучались до розмови, висунили цікаві пропозиції та побажання щодо подальшої роботи наукового гуртка «ДНК лідера». 

Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту 
ім. проф. Й.С. Завадського
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook