Олена Льовіна – бронзова призерка ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Журналістика»

April 26, 2020

Лише з висоти відкривається глибина знань,
і лише заглиблюючись, можна досягти висот
Володимир Шойхер

 

     У Київському університеті імені Бориса Грінченка, який наказом Міністерства освіти і науки України було визначено як базовий, завершився ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Журналістика».

    Національний університет біоресурсів і природокористування України на конкурсі представляла студентка гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Журналістика» Олена Льовіна.

     Спеціальність «Журналістика» є досить молодою, але студенти які здобувають фах журналіста ‒ амбітні. Студенти набору 2019 року – представники нової генерації. Вони – цілеспрямовані, надто вимогливі до себе, дисципліновані та креативні, з ентузіазмом та захопленням опановують нові дисципліни, багато працюють самостійно, вміють гармонійно поєднати навчання та життя поза університетом. Саме таким є шлях до успіху і студентки Олени Льовіної. Тому аж ніяк не випадковим є її прагнення працювати над науковою темою.
     Вибір теми наукового дослідження певною мірою є прогнозованим. Українське телебачення та преса мало місця відводять для інтерв’ю з діячами мистецтва, тими, хто розвивають і пропагують український театр, українську культуру, пропагують високо духовне в житті українців. Серед акторів, режисерів чільне місце відведено Богданові Ступці. Оскільки саме він – актор, режисер, Митець – зробив вагомий внесок у розвиток українського театру, кіно і культури. Цим зумовлена й актуальність дослідження.
    Іншим чинником, що посприяв обрати тему наукової роботи, є новітні дослідження в медіасфері. Серед яких – розроблення нових термінів, напрацювання нових тем. Термін медіаобраз не був апробований в українській журналістиці. Звичайно, наукова робота Олени Льовіної засвідчила лише спробу дослідити медіаобраз Богдана Ступки. Цю роботу можна успішно продовжувати.
    Матеріалом для дослідження слугували інтерв’ю професійних журналістів з Богданом Ступкою. Ці інтерв’ю зібрані з інтернет-джерел.
    Олена Льовіна визначила і схарактеризувала складники структури медіаобразу Богдана Ступки-актора: медіаконцепти життя, час, праця, професія, професійна діяльність, театр і колеги. Ці медіаконцепти увиразнили реальність його медіаобразу, оскільки уможливили виокремити такі істотні характеристики, як простота, самовідданість справі, надзвичайна трудолюбність, високий професіоналізм Богдана Ступки.
     Під час написання наукової роботи Олена постійно консультувалася з науковим керівником проф. Личук М. І. Отримувала від неї чіткі корективи та практичні спрямування.
     Працюючи над науковим дослідженням, Олена Льовіна для себе виокремила значущі слова Великого Ступки: «У житті повинна бути мета». Той, хто хоче досягти в житті чогось великого чи особливого для себе, впевнено повинен рухатися лише вперед, рухатися в житті лише з Метою.

    За результатами рецензування 49 конкурсних робіт у ІІ турі конкурсу дослідження Олени на тему «Медіаобраз Богдана Ступки» нагороджене дипломом ІІІ ступеня. Рецензенти відзначили актуальність, новизну, оригінальність наукової роботи та публікації за темою роботи.

Щиро вітаємо переможницю Олену Льовіну і наукового керівника – Личук Марію Іванівну, професора кафедри журналістики та мовної комунікації!
Нових наукових здобутків!

 Ярослав Рудик,
заступник декана
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook