Лазерне сканування - погляд у майбутнє

January 28, 2019

Важко уявити сьогоднішній світ без інноваційних технологій. Не виключенням цьому є компанія Leica Geosystems, яка не стоїть на місці, а постійно вдосконалює і створює нові неперевершені моделі приладів для геодезичних робіт.

23 січня 2019 року представники компанії детально показали і розказали про останню лініійку сканерів Leica ScanStationP30/P40/P50, BLK360 i RTC360, які характеризуються унікальним властивостями швидких високоточних приладів та призначені для пошуку оптимальних рішень пов'язаних зі створенням 3D моделей потужних промислових комплексів, детальних схем трубопроводів та інших інженерних комунікацій, створенні планів поверхів будівель і споруд, знімання кар'єрів, складів сипучих матеріалів, протяжних інфраструктурних об'єктів і навіть фасадних хмарочосів. Вони можуть працювати при температурах від -20 С до +50 С. Все це робить сканери ScanStation одними з кращих у своїй справі, тому що «кожна деталь має значення».

Leica Geosystems наразі співпрацює із такими компаніями, як AutoDeskBIMESRI, які є провідними та авторитетними у розвитку програмного забезпечення та геоінформаційних систем.  

Під час презентації приладів учасники конференції стали свідками сканування аудиторії в якій вони знаходилися. Сканер Leica BLK360 виконав панорамне сканування менш ніж за три хвилини, після чого усі змогли побачити результат у вигляді зображення та 3моделі. Наразі цей сканер є одним із найпростіших у використанні. Сканування: 360 000 точок у секунду, дальність 60 метрів, невидимий інфрачервоний лазер, а вага 1 кг.

Розробники геодезичних приладів притрималися правила «простий у використанні», тому нові моделі дозволяють виконувати роботу за коротший термін, ніж раніше, що дуже прискорює процес побудови тих або інших споруд. Також вони не зупиняються на досягнутому, розроблюючи сучасніші технології, які ми зможемо побачити у найближчому майбутньому.


     Довідково зазначимо, що геодезичні прилади від Leica Geosystems використовуються при реалізації надскладних інженерних рішень прийнятих людиною. Взяти хоча б для прикладу такі об’єкти як тунель Gotthard довжиною 57 км або ж найвищий хмарочос Burj Dubai висотою 828 м. Без геодезичної підтримки побудувати їх було б неможливо. Сьогодні Leica Geosystems допомагає розвивати бізнес в галузі гірничої промисловості, при будівництві автомобільних дорігі залізниць, геофізиці, сільському господарстві, під час контролю за складними інженерними об'єктами тощо. Для цього в компанії розробляється обладнання в галузі геодезії, ГІС, тривимірного лазерного сканування, моніторингу та розвитку мереж базових станцій.

 

Анастасія Матейченко,

студентка факультету землевпорядкування

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook