Співробітник REEFMC Олександр Сошенський пройшов стажування у Сан-Франциско в рамках проекту з Лісовою Службою США

August 23, 2017
USA

Співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, асистент кафедри лісової таксації та лісовпорядкування НУБіП України взяв участь у двотижневому семінарі з управління надзвичайними ситуаціями, який проходив у США, штат Каліфорнія.

Організатором семінару була Лісова Служба США (U.S. Forest Service International Programs), яка співпрацює з Україною вже більш ніж 12 років та надає технічну допомогу направлену на зниження ризиків виникнення пожеж у Чорнобильській зоні відчуження. Участь у семінарі взяли представники 17 країн світу.

Метою семінару було ознайомити її учасників із системою управління надзвичайними ситуаціями, яку використовує США – так звана система ICS (Incident Command System), зокрема, під час ліквідації великих лісових пожеж. Семінар проходив у вигляді доповідей, тренінгів та екскурсій. Учасники відвідали координаційні центри місцевого, регіонального та національного рівнів, ознайомилися із їхньою структурою, принципами та системою роботи. Також учасники семінару відвідали територіальний координаційний центр (Geographic Area Coordination Center) Північної Каліфорнії, який базується поблизу міста Redding, California, неурядову місцеву організацію Hills Emergency Forum, яка займається збором, координацією, оцінкою та обміном інформацією про пожежну небезпеку в Східному регіоні штату Каліфорнія. Всі учасники семінару провели два дні у польовому таборі (поблизу міста Happy Camp, Північна Каліфорнія), який було розгорнуто на пожежі 2-го рівня складності пожежного інциденту, та мали можливість ознайомитися із системою ICS на реальному прикладі. Окрім того учасники обміну відвідали Національні природні парки – Lassen Volcanic National Park та Muir Woods National Monument.

Участь у семінарі є продовженням співпраці України зі Сполученими Штатами у сфері удосконалення системи попередження та гасіння пожеж в лісах Чорнобильської зони відчуження.

 

С.Зібцев – керівник Регіонального
Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook