Навчальна практика студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів триває

July 18, 2017

  На початку липня за домовленістю з керівництвом Інституту рибного господарства НААН України за ініціативи кафедри аквакультури проходить практика студентів першого та другого курсів факультету тваринництва та водних біоресурсів (спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура) у вказаній установі.

   Мета заходу – ознайомити студентів із структурою Інституту, направленнями наукових досліджень, науковою бібліотекою та її унікальним фондом, яка є джерелом фахової інформації при підготовці курсових та дипломних робіт студентами.

Студенти у приміщенні ІРГ НААН України біля муляжів риб

   Студенти ознайомилися з матеріально-технічною базою Інституту, науковими лабораторіями, гідрохімічними,  генетичними, іхтіопатологічними дослідженнями.

  Інститут рибного господарства НААН України є головною науковою установою, що визначає та розробляє перспективні напрями розвитку рибного господарства, координує та здійснює методичне керівництво науково-дослідними роботами з рибництва і рибальства у внутрішніх водоймах України, пріорітетними напрямами діяльності якої є:

  • розробка наукових основ селекційно-племінної роботи з новими перспективними об’єктами риборозведення;
  • оцінка  генетичної структури племінних стад об’єктів риборозведення, популяцій рідкісних і зникаючих видів, відпрацювання технологій відтворення та вирощування, удосконалення методів кріоконсервації статевих продуктів риб;
  • удосконалення ресурсозберігаючих технологій в умовах рибницьких господарств різного типу;
  • дослідження фізіолого-біохімічних та імунологічних показників об’єктів аквакультури, їх залежність від абіотичних та біотичних чинників;
  • моніторинг якості води, продуктивності природної кормової бази, водних біологічних ресурсів внутрішніх водойм України;
  • удосконалення системи лікувально-профілактичних заходів при вирощуванні риби;
  • координація наукової діяльності за програмами міжнародного науково-технічного співробітництва та  інші.

   Інститут рибного господарства  стояв у витоків підготовки фахівців для рибного господарства України на базі зооінженерного факультету  Національного аграрного університету. Він є одним із активних роботодавців для молодих фахівців, які здобули освіту у стінах нашого університету за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура». Більшість із них  вступає до аспірантури, успішно захищають дисертації, поповнюють кадри молодих науковців Інституту.

    Для студентів НУБіП України, що опановують освітній рівень «Бакалавр» та «Магістр» за вказаною спеціальністю Інститут  та його дослідне рибне господарство «Нивка» є хорошою базою виробничої та переддипломної практики.

   Цікава зустріч і щира  розмова відбулася із директором Інституту академіком НААН України Грициняком І.І., який розповів про проблеми і досягнення галузі рибництва, про специфіку наукових досліджень з вивчення водних екосистем та водних біоресурсів, про досягнення світової аквакультури.

Розмова  академіка Грициняка І.І. із студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів

  Розмова була тривалою, інформативною, проходила  у дружній атмосфері, що дало можливість майбутнім фахівцям впевнитись у важливості обраної ними спеціальності та відкрити для себе обрії майбутньої професії.

  В кінці зустрічі І.І.Грициняк побажав успіхів колективу НПП і студентам факультету, подальшої плідної співпраці у підготовці гідної плеяди молодих фахівців.

Фото на згадку

Н.Вовк, завідувач кафедри аквакультури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook