Що стимулює студентів до навчання?

26 May 2017, 12:31

     У Національному університеті біоресурсів і природокористування України в рамках XIX зльоту студентських лідерів аграрної освіти було проведено засідання дискусійного клубу «Що стимулює студентів до навчання. Мотивація університетів Німеччини та України». Серед учасників засідання студентські лідери з усіх регіонів України та зарубіжні гості Сімон Юрк та Марія Ярошко – експерти організації українсько-німецького агрополітичного діалогу, Вольф Ласт та Максиміліан Рідпер – представники студентського самоуправління Берлінського університету ім. Гумбольдта.

 

      Відкриваючи засідання дискусійного клубу, Василь Іванович Ковальчук – заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету, доктор пед. наук, професор кафедри методики навчання і управління навчальними закладами й модератор заходу, розкрив механізми мотивації та налаштував студентів на конструктивну дискусію.

      Учасники обговорили проблеми низької мотивації студентів до навчання, причини цього явища та механізми підвищення інтересу до навчання; використання інноваційних технологій навчання; зміну ролі викладача в освітньому процесі; які стимули мотивують студентів до розвитку; розвиток навичок побудови кар’єри; досвід стажування за кордоном; роль студентства в розвитку освіти.
      Сімон Юрк презентував досвід навчання аграрним наукам в Німеччині, а Вольф Ласт та Максиміліан Ріттнер поділилися цікавою інформацією із студентського життя та особливостей студентського самоврядування.

 

 

     Почесними грамотами за кращі виступи були нагородженні: студент гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Вегера Родіон, студент юридичного факультету НУБіП України Саламаха Дмитро та Варич Аліна – студентка Уманського національного університету садівництва, Черкаської області.

Родіон Вегера,
Дмитро Саламаха


 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook