ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство»

May 24, 2017

17-19 травня 2017 р. у стінах Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з ґрунтознавства. Оргкомітет олімпіади надіслав листи-запрошення в аграрні та екологічні вищі навчальні заклади III і IV рівнів акредитації, де викладають навчальну дисципліну "Ґрунтознавство". До оргкомітету олімпіади надійшла 108 анкет учасників.

На змагання прибули команди з 16 ВНЗ, а саме: Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Кіровоградського національного технічного університету, Луганського національного аграрного університету (переведений до Харкова), Львівського національного аграрного університету, Миколаївського національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ), Одеської національної академії харчових технологій, Полтавської державної аграрної академії, Таврійського державного агротехнологічного університету, Херсонського державного аграрного університету та Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва  та ін.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство»

Програма складалась із 3-х частин:

Теоретична частина – проводилась в тестовому режимі, з питань відповідно до програми курсу "Ґрунтознавство" напряму підготовки 6.090101 "Агрономія". Теоретична частина випробувань полягала у вирішення завдань 50 тестів, де містилися питання з різних тематик.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство» ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Ґрунтознавство»

Експериментальна частина – визначення гранулометричного складу ґрунту польовим методом, розрахунок балансу гумусу, розрахунок норм внесення меліорантів для хімічної меліорації ґрунтів, визначення сольового складу водної витяжки з ґрунту. Під час випробувань учасникам кожної бригади видавалися зразки ґрунтів і гірських порід для визначення їх гранулометричного складу і аніонного складу засолених ґрунтів.

Практична частина – закладка ґрунтового розрізу, опис морфологічних ознак ґрунту, встановлення назви ґрунту. У зв’язку з погодними умовами випробування з практичної частини відбулося в музеї географії ґрунтів кафедри ґрунтознавства. Кожна бригада мала описати профіль ґрунтів за монолітом і заповнити польовий журнал опису ґрунтового розрізу.

 

Підведення підсумків відбулося 19 травня, де були нагороджені переможці олімпіади.

У командній першості І місце здобула команда Національного університету біоресурсів і природокористування України (Загоруйко А., Туз О., Гнатюк В., Мотрук Г.).

В особистій першості Гордій Мотрук студент 4 курсу агробіологічного факультету здобув друге місце, Олександра Туз була нагороджена за найкращі теоретичні знання.

 

Готувала і супроводжувала команду Тонха Оксана Леонідівна– доцент кафедри грунтознавства і охорони грунтів ім проф. М.К. Шикули.

 

Оксана Тонха, доцент кафедри грунтознавства

 і охорони грунтів ім проф. М.К. Шикули

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook