Відкрите практичне заняття на кафедрі статистики та економічного аналізу з дисципліни «Статистика»

December 10, 2016

      На кафедрі статистики та економічного аналізу 9 грудня відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Статистика» для студентів 2 курсу ОС «Бакалавр» занапрямом підготовки «Облік і аудит», яке провів старший викладач кафедри статистики та економічного аналізу Гузь Михайло Михайлович. Заняття відбулося згідно графіку щодо проведення викладачами економічного факультету відкритих лекційних, практичних, лабораторних та семінарських занять.

     
     Тема заняття «Застосування кореляційно-регресійного аналізу для оцінки щільності зв’язку між результативною ознаками та факторами». Метою практичного заняття було виявлення взаємозв’язку між факторами, оцінка його щільності та достовірності даних.
     В процесі проведення практичної роботи було розроблено однофакторну кореляційно-регресійну модель залежності урожайності цукрового буряку, ц/га (У) від внесення мінеральних добрив, кг/га (Х1). Інформаційною базою розрахунків виступали дані сайту Державної служби статистики, що дало можливість оцінити реальний стан справ у цукробуряковому підкомплексі – одному з найбільш вагомих продуктових під комплексів агропромислового комплексу України.
     Результати розрахунків були перевірені за допомогою використання студентами надбудови MS Excel «Пакет аналізу», яка значно скорочує час затрачений на виконання роботи. Отримані результати викликали жваву дискусію у студентів щодо економічної інтерпретації результатів дослідження та можливості розробки моделей із використання інших факторів та непрямолінійної залежності.
     
     Декан економічного факультету професор Діброва А. Д., завідувач кафедри професор Савчук В. К. і присутні на занятті колеги дали високу оцінку роботі студентів та професіоналізму старшого викладача Гузя М. М.
     На спільному обговоренні було відзначено хорошу підготовку і якісне проведення практичної роботи, достатнє та повне методичне і матеріальне забезпечення, а також вказано на високу ефективність таких занять та їх користь як для студентів, так і для співробітників кафедри.
В.К. Савчук,
завідувач кафедри
статистики та економічного аналізу
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook