Вчені факультету харчових технологій презентували технологію виробництва біопалива

April 14, 2015
м. Київ, НУБіП України

 

 

 

 

 

 

    13 квітня 2015 року на каналі Право TV у програмі «Водій та закон», тема якої стосувалась використання біопалив в Україні, реалії та перспективи їх застосування, дав інтерв’ю завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор технічних наук, професор Сухенко Юрій Григорович

 

    Відомий в Україні та за її межами науковець, розробник заводів з виробництва дизельного біопалива з рослинних і тваринних жирів проф. Сухенко Ю.Г. визначив напрямки розвитку біоенергетики в Україні, їх позитивні сторони та зазначив, що дизельне біопаливо з рослинних і тваринних жирів, у тому числі з використаних жирів та їх відходів повинно відповідати євро стандарту EN 14214-2003D або українському стандарту ДСТУ 6081:2009, розробленому за участю НУБіП України. А головне, що в такому випадку, біопаливо, виготовлене за ДСТУ може без обмежень застосовуватись у дизельних автомобільних двигунах у чистому вигляді або у сумішах з паливом мінерального походження. 



   Національний університет біоресурсів і прородокористування України володіє технологіями виготовлення якісного палива і може запропонувати мобільні заводи для його виробництва продуктивністю від 1 до 10 тонн за добу.

Матиящук А.М.,
заступник завідувача кафедри
процесів і обладнання переробки
продукції АПК, доцент  
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook