Гурток "Дистанційні технології в рослинництві"

Керівник гуртка: професор, доктор сільськогосподарських наук, Овчарук Олег Васильович

Місце: агробіологічний факультет НУБіП України, 7 навчальний корпус, ауд. 4а.

Впровадження інформаційних технологій в сільському господарстві спровокувало коригування способів вирощуванняи сільськогосподарських культур та управління земельними ресурсами. Сучасні технології змінили концепцію діяльності сільського господарства, що забезпечує зниження витрат води та енергоресурсів, пестицидів та мінеральних добрив, тощо.

Застосування безпілотників у сільському господарстві стало доволі поширеним. З’являється все більше безпілотних літальних апаратів та функцій, які вони можуть виконувати як помічники агронома.
Безпілотники (UAV), більш відомі як дрони. Дрони відстежують, фотографують з висоти, створюють 3D-карти, висівають насіння, вносять мінеральні добрива та пестициди, контролюють посівну, ріст і розвиток рослин.

Керівник гуртка доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва Овчарук Олег Васильович. E-mail: [email protected]
Гурток діє на засадах добровільності, рівноправності усіх його членів, самоврядування, законності та гласності.
Мета гуртка – є реалізація наукового і творчого потенціалу талановитих студентів Університету в галузі агротехнологій.
Членом Гуртка може бути студент денної форми навчання, який активно займається науковою діяльністю та визнає Положення про Гурток.
Прийом у члени Гуртка проводиться на підставі письмової заяви особи, що вступає.
Для систематичної науково-дослідної роботи Гуртка із аудиторного фонду кафедр може надаватися, у вільний від занять час, приміщення із необхідними умовами для його ефективної діяльності.
Співробітники кафедри повинні сприяти найповнішому інформаційному забезпеченню та всебічно сприяти науково-дослідній та інноваційній діяльності Гуртка.

Перші кроки до знайомства з БПЛА





 

План-графік студентського наукового гуртка
"Дистанційні технології в рослинництві" на 2023-2024 н.р.

 

Робота гуртка «Інноваційні технології в рослинництві»

16 листопада об 11.00 в аудиторії 212 корп. 11 відбувся семінар «Інноваційна автономна платформа DOT/OMNi (розкидач, обприскувач, сівалка) – канадський досвід, за нашої ініціативи та активної участі.
Виступив Михайліченко Євген за темою доповіді: Innovative autonomous platform DOT/OMNi (spreader, sprayer,seeder). The OLD CollEGE Experience (Canada) Yevgen Mykhaylichenko, Technology Integration Specialist.


 

Робота розкидача

Робота сівалки


Розглянули питання створення, технічних характеристик, систем, телематики, обслуговування автономної платформи DOT/OMNi.
Сильні і слабкі сторони даного агрегату. Еволюцію його вдосконалення.
А також цікавими була інформація про менталітет канадців, формування бюджету наукових досліджень, особливості аграрного сектору та кліматичні особливості Калгарі провінції Альберта.
Домовились про співпрацю та подальші зустрічі!

 

Керівник гуртка «Інноваційні технології в рослинництві»
Професор кафедри рослинництва Олег ОВЧАРУК

 

 

Участь кафедри рослинництва і гуртка «Дистанційні технології в рослинництві» в міжнародній виставці АгроВесна-2024

 Відвідали виставку АгроВесна. Зернові технології 2024 - це 14-я міжнародна виставка інноваційних рішень в зерновому господарстві.
«Зернові технології» – міжнародна агропромислова виставка, яка посідає головне місце серед спеціалізованих виставкових заходів України та спрямована на просування інноваційних рішень на різних стадіях виробництва, зберігання, переробки та транспортування зернових, бобових, круп’яних та олійних культур.
Агропромислова виставка об’єднує провідних постачальників обладнання, дилерів та представників виробничого сектору як зернового ринку України, так і компанії міжнародного формату. Значний досвід організаторів та сучасний виставковий комплекс створюють оптимальні можливості для діалогу між виробниками технологічних рішень, фахівцями сільськогосподарських підприємств, керівниками господарств різних категорій та представниками влади. Це сприяє ефективному пошуку нових партнерів, обміну сучасним досвідом та просуванню світових трендів на ринку України.


Керівник гуртка «Дистанційні технології в рослинництві»
Професор кафедри рослинництва Олег ОВЧАРУК

 

 

 

Робота гуртка «Дистанційні технології в рослинництві»

14 лютого 2024 року об 13.00 в аудиторії 33 корп. 4 відбувся семінар "Інновації у живленні рослин" від компанії Тімак агро – французький досвід, за нашої ініціативи та активної участі.
Виступила Костюк Оксана – менеджер компанії.
Наші традиційні продукти, призначені для задоволення стандартних сільськогосподарських потреб, призначені для живлення рослин і тварин.
Кожен з наших продуктів відповідає найвищим міжнародним стандартам з точки зору якості і безпеки. Ми взяли на себе обов’язок задовольняти конкретні вимоги продуктивного та сталого сільського господарства: менше обсягу, більше ефективності.

Щоб максимально розкрити потенціал рослин, продукти Timac AGRO тестуються у лабораторіях та на ділянках випробувань в різних країнах світу. Дослідники перевіряють продукти та формули в реальних умовах.

 

Домовились про співпрацю та подальші зустрічі!

Керівник гуртка «Дистанційні технології в рослинництві»
Професор кафедри рослинництва Олег ОВЧАРУК

 

 

Робота гуртка «Дистанційні технології в рослинництві»

10 травня 2024 року об 13.00 в корп. 2 відбувся тренінг «Роль агродронів в сучасному агровиробництві, інноваційні рішення» в лабораторії "Безпілотних технологій" кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна від компанії ДРОН ЮА на прикладі XAG.
XAG (колишня назва: XAIRCRAFT) була заснована в 2007 році. XAG віддана розробці та впровадженню сільськогосподарських технологій, це одна з провідних компаній у виробництві безпілотних повітряних систем у світі. Штаб-квартира знаходиться в Гуанчжоу. XAG створила лабораторії та дослідницькі станції у 20 країнах, включаючи Австралію, Японію, Німеччину тощо, та брала участь у ряді прикордонних агротехнологічних проектів.

Світова технологія безпілотних літальних апаратів забезпечує:
• Використання провідної у світі технології безпілотників для фермерів для точного управління сільськогосподарськими угіддями
• Досягнення максимальної ефективності виробництва при одночасному зменшенні споживання хімічних речовин та води
• Зменшення забруднення довкілля агровиробництвом


 Продукція XAG комерційно використовується в глобальному масштабі. Як один з надійних світових виробників інноваційного сільськогосподарського обладнання, XAG пишається здатністю пропонувати справді інтегровані апаратні та програмні рішення для розумного сільського господарства.
Щоб вирощувати більш поживну їжу з мінімальним екологічним слідом на землі, було розроблено трьохкомпонентне розумне рішення для сільського господарства, що інноваційно інтегрує роботів, Інтернет речей і штучний інтелект.

У ході практичної частини ознайомились з дронами-обприскувачами XAG від компанії Drone UA. Також мали змогу побачити, як налаштовують та підключають обладнання, дізнались як створюють польотну місію, як агродрони працюють за чітко заданою траєкторією та оминають уявні перешкоди.

Від учасників гуртка висловлюємо подяку кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, проф. Бикіну А.В. та Бордюжі І.П. за надану можливість.

Домовились про співпрацю та перспективи практичного навчання.

Керівник гуртка «Дистанційні технології в рослинництві»
Професор кафедри рослинництва Олег ОВЧАРУК

 

Робота гуртка «Інноваційні технології в рослинництві»


14 листопада 2023 року провели роботу гуртка на тему: Використання БПЛА в агрономії.

Франчуком Едуардом було підготовлено доповідь за темою «Модне обприскування». Представлено інформацію про практичний досвід застосування агродронів для обприскування посівів (соя, соняшник, ріпак).
Розглянули питання доцільності та ефективності роботи дрона, його конструкцію, технологічний процес внесення ЗЗР, елементи управління, моніторинг якості виконання робіт,

Керівник гуртка «Інноваційні технології в рослинництві»
Професор кафедри рослинництва Олег ОВЧАРУК


 

 

Староста, тел. 0683873624, ел. пошта - [email protected]
Степаненко Назар

Phone:

 Список  учасників 2023 р.

Степаненко Назар Васильович
Ільченко Катерина Олександрівна
Курман Софія Ярославівна
Ветушка Анастасія Олегівна
Жара Марія Ярославівна
Мокрієнко Віталій Володимирович
Мирна Марина Михайлівна
Мохно Дмитро Віталійович
Вальчук Данило Олександрович
Франчук Едуард Андрійович
Рябовол Анастасія Миколаївна
Сичик Олександр Олександрович
Демусь Роман Святославович
Руденко Вероніка Володимирівна
Куліш Соломія Юліївна
Туровнік Аліна Анатоліївна
Борисова Ксенія Олександрівна
Суржик Катерина Сергіївна
Пальчиковська Анастасія Володимирівна
Батенко Варвара Геннадіївна
Бурба Ілля Євгенійович
Байкулов Богдан Русланович
Ревенко Олена Олександрівна
Гаврилюк Софія Петрівна
Юрченко Марія Володимирівна
Тарасенко Олександр Віталійович
Власюк Ілля Віталійович
Ліснічук Тарас Володимирович
Вишневий Єгор Денисович
Якимчук Іван Олександрович

 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook