Чергова зустріч студентів ОПП «Міжнародна економіка» з кураторами – доцентами кафедри глобальної економіки Ларисою Михальчишиною і Оленою Кірейцевою: організовано розпочинаємо очне навчання та продовжуємо дистанційне

February 24, 2023
НУБіП України

     Національний університет біоресурсів і природокористування України згідно графіку навчального процесу з понеділка, 6 березня, відновлює навчання студентів бакалаврату першого і четвертого курсів та магістрів 1 року навчання в очному форматі. Отже, для студентів 1 курсу ОПП «Міжнародна економіка» настане довгооочікувана зустріч у дружньому колі одногрупників та викладачів в аудиторіях рідного економічного факультету.
     Задля підготовки та організованого виходу на очне навчання куратори академічних груп МЕ 12 та МЕ 22, доценти кафедри глобальної економіки Лариса Михальчишина і Олена Кірейцева, організували онлайн-зустріч зі студентами, де обговорили організаційні питання навчального семестру, соціально-побутові аспекти і студентську наукову роботу. Також закцентували увагу на необхідності неухильного дотримання вимог безпеки під час навчання в аудиторіях.

    Зокрема, куратори зазначили, що у разі повітряної тривоги студенти переходитимуть в укриття у супроводі викладачів. Після скасування сигналу «Повітряна тривога» студенти повинні повернутися до аудиторій навчальних корпусів університету та продовжити заняття за розкладом. Якщо перервана пара вже завершилася, всі матеріали, лекційний матеріал, презентації студенти зможуть отримати через віртуальне навчальне середовище. За потреби викладач додатково проконсультує студентів на наступному занятті.
     Студентам ще раз нагадали про необхідність виконувати вимоги інструкції з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році. Куратори уточнили фактичне місцезнаходження студентів, перелік тих, хто повернеться під час очного навчання у гуртожитки. З тими, хто проживатиме в даний період у гуртожитку, домовились додатково зустрітись у кампусі університету.

    Заняття в аудиторіях для студентів 1 курсу ОПП "Міжнародна економіка" триватиме лише 4 тижні, а далі знову продовжиться дистанційне навчання. Світова спільнота у сфері освіти нині орієнтується на четверту ціль сталого розвитку ООН до 2030 року: «забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення можливості навчання впродовж усього життя для всіх». Тож Україна як держава, що зацікавлена в ефективній освітній системі, прагне створити умови для розвитку безперервної освіти на основі як традиційних так і дистанційних форм навчання. Поєднання різних освітніх систем дає можливість зберегти живе спілкування і можливості практичного застосування знань традиційної освіти та інклюзивність і технологічність дистанційного навчання. Нагальною вимогою часу стає доступ до сучасної техніки та володіння актуальними навичками роботи в режимі онлайн.
   Тож, незалежно від того, в яких умовах і за якою формою ми не навчаємось, памятаймо, що ми тримаємо освітній фронт, і кожен учасник освітнього процесу має розуміти свій внесок у його підтримку. І в умовах повномасштабної війни нашим головним завданням стало зробити освітній процес безпечним, не втративши якості. Дякуємо нашим мужнім захисникам, що тримають найважливіший фронт, захищають наше життя та наближають перемогу, у яку ми віримо і дуже чекаємо!

Ольга Данилевська-Жугунісова,
доцент кафедри глобальної економіки
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook