Факультет конструювання та дизайну

Наукова робота

 

Факультет конструювання та дизайну знаний науковими школами професорів Ловейкіна В.С., Булгакова В.М., Бойка А.І., Чаусова М.Г., Пилипаки С.Ф., Афтанділянца Е.Г.

На кафедрі конструювання машин і обладнання розроблено системи керування рухом вантажопідйомними та транспортуючими машинами. Це дозволяє: зменшити напруженість роботи операторів цих машин, покращити їх керованість, збільшити довговічність та енергоефективність. Для розробки систем керування використані сучасне обладнання (мікроконтролери Cortex, частотні перетворювачі Mitsubishi Electric, датчики Autonics тощо) та програмне забезпечення.

 
 

На кафедрі технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства налагоджено співробітництво з університетом ім. Поля Сабатье (Франція). У рамках спільного науково-дослідного проекту виконується розробка технологій отримання та вивчення властивостей новітніх наноматеріалів.

 
 

 Кафедра веде співпрацю з Київським національним уніерситетом ім. Тараса Шевченка в області спектроскопії. Результати цієї роботи знайшли підтримку на міжнародних конференціях та симпозіумах.

 
 
 

На кафедрі механіки вперше у світовій практиці проводяться досліди і розробляється теорія динамічних незрівноважених процесів, стосовно конструкційних матеріалів. Результатом досліджень є збільшення пластиної деформації сплаву ВТ 22 у 2,75 рази, а сплаву ВТ 23 на 30...35% практично без погіршення міцнісних властивостей.

 
 

Співробітники кафедри надійності техніки виконують наукові розробки у галузі підвищення надійності та керування процесом зношування елементів сільськогосподарських машин і механізмів.

 
 

На кафедрі нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну розвивається напрямки: вивчення тригранника і формул Френе в задачах конструювання ліній і поверхонь та руху матеріальної точки по них; комп’ютерних моделей синтетичної геометрії та їх застосування; геометричного моделювання процесів теплообміну в об’єктах сільськогосподарського призначення.

 
 

У тісній співпраці кафедри будівництва з підприємством ВАТ «Комбінат Будіндустрії» (м. Київ) розроблені та підготовлені до виробництва сталефібробетонні труби Ø400 мм і Ø600 мм і стінові кільця Ø1000 мм на заміну існуючих зі стрижневою арматурою (розраховані, підібрані склади матеріалів, проведені промислові випробування)

 
 

Факультет є одним із лідерів в НУБіП України в сфері отримання документів авторського права. Патентні розробки впроваджуються у різних галузях аграрного сектору, промисловості та будівництва.

 
 

На факультеті діє конструкторське бюро. Однією із найновіших розробок КБ є мобільний медичний контейнер для потреб АТО.

 
 

На факультеті виконується підготовка кандидатів і наук у галузі технічних наук за спеціальностями: машини і засоби механізації с.-г. виробництва; Біотехнологія (технічні науки); Прикладна геометрія, інженерна графіка; Технічна естетика; Металознавство та термічна обробка металів; Будівельні конструкції, будівлі та споруди; Піднімально-транспортні машини. Щорічно відбуваються захисти підготовлених дисертацій.

 
 

Щороку на базі факультету конструювання та дизайну проходять міжнародні та всеукраїнські конференції («Крамаровські читання», «Обухівські читання», «Проблеми та перспективи розвитку технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн», «Наукові здобутки студентів у дослідженнях технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн», конференція «Поляки в Україні: шляхи і долі»). Науково-педагогічні працівники приймають активну участь у міжнародних конференціях, які відбуваються у ВНЗ України та за кордоном.

 
 
 

Для популяризації своїх наукових результатів та впровадження їх у виробництво співробітники факультету щороку беруть активну участь у міжнародних виставках: Зернові технології; АГРО; АГРОФОРУМ; Київський технічний ярмарок; Проектування, будівництво, ремонт; Технопривід; Енергоефективність; Міжнародний промисловий форум; AgroExpo; Intertechexpo; GreenExpo; LabComplIEX.

 
 

 На виставках відбувається налагодження співпраці із аграними фірмами та провідними вітчизнаними господартвами. Протягом роботи виставок викладачі ознайомлюються з новітніми зразками сільськогосподарської техніки, оцінюють їх роботу в польових умовах, вивчають тенденції розвитку сучасних аграрних технологій.

 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook