
03041, Україна, м.Київ, вул. Виставкова, 16 ( навчальний корпус 12), кімн. 314 , блок «Д»
Ткаченко Любов Володимирівна
Доцент
«Хімія смаку, запаху, кольору» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» факультету харчових технологій та управляння якості продукції АПК ОС «Бакалавр»
«Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» факультету харчових технологій та управляння якості продукції АПК ОС «Бакалавр»
«Загальні технології. Технологія бродильних виробництв» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» факультету харчових технологій та управляння якості продукції АПК ОС «Бакалавр»
Закінчила у 1982 р. Київський інститут харчової промисловості (нині НУХТ) за спеціальністю інженер –технолог бродильних виробництв.
«Розробка технології спиртового зброджування мелясного сусла з біологічним підкисленням»
Інноваційні технології харчових виробництв, технології напоїв з оздоровчими властивостями.
2023 - Науково-педагогічне міжнародне стажування в Foundation Knowledge and Education for Agribusiness with experts of Warsaw University of Life Sciences – SGGW “SCIENTIFIC PROJECT PROPOSAL WRITING” (120 hours, 4 ECTS) 6 November – 8 December 2023 р.
2024 - Підвищення кваліфікації за програмою «Іноваційні технології харчової промисловості» 18.11–29.11. 2024р.
2020 - Науково-педагогічне міжнародне стажування Інститут біології та охорони навколишнього середовища Поморської Академії в м. Слубск, Польша, 8-12 січня 2020 р.
Ткаченко Л.В. поєднує науково-педагогічну діяльність з активною експертною, проектною та громадською роботою.
Виступає експерткою у сфері харчових технологій, є постійним членом дегустаційної комісії щорічного дегустаційного конкурсу INDEPENDENT CRAFT. Залучається до оцінювання наукових проєктів, які спрямовано на розвиток харчової промисловості та підвищення якості продукції.
Розробляє новітні технології напоїв оздоровчого призначення та залучає студентів до наукових розробок.
Громадська діяльність відбувається за участі у науково-практичних конференціях, бізнес-форумах, наукових семінарах, виступами на конференціях і на телебаченні, що сприяють популярізації здорового харчування. Бере участь у проведені профорієнтаційних заходів для абітурієнтів.
-
LarysaBalPrylypko, Inna Levytska, Liubov Tkachenko, Yuliya Kryzhova, Yaroslav Rudyk, Yevheniia Marchyshyna, Mazim Ryabovol, Yuliia Slyva. The Technology of cooking falafel with high biological value for vegans.Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2024, vol. 18, p. 776-791. https://doi.org/10.5219/1985
-
Ткаченко, Л., Очколяс, О., Іванюта, А., Харсіка, І., & Момот, І. (2025). ВИКОРИСТАННЯ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ БІОЛОГЧНОЇ ЦІННОСТІ МАФІНІВ. Здоров’я людини і нації, 3(2), 81-92. https://doi.org/10.31548/humanhealth.2.2025.81
-
Liubov Tkachenko, Oksana Vitriak. Spicy and aromatic raw materials in the technology of healthy desserts and drinks.Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business: Scientific monograph. Riga, Latvia: “Baltija Publishing”, 2023. P. 381-395. https://doi.org/10.30525/978-9934-26-328-6-17
-
Технологія коктейлів підвищеної біологічної цінності з використанням молочної сироватки. Ткаченко Л.В., Вітряк О.П. Праці ТДАТУ 2023, випуск 23. Том 2 ,С. 195-205. https://doi.org/ 10.31388/2078-0877-2023-23-2-195-205.