Відбулася ІІI Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Тенденції та виклики сучасної аграрної науки: теорія і практика»

23 жовтня 2021 року

 

21 жовтня 2021 року кафедра рослинництва агробіологічного факультету провела ІІI Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію «Тенденції та виклики сучасної аграрної науки: теорія і практика: присвячену 30-річчю незалежності України».

 

Метою конференції було підвищення ефективності та якості наукових досліджень, підтримки зв’язків у науковій галузі серед викладачів, студентів, молодих вчених вищих аграрних навчальних закладів України та покращення проведення наукових досліджень, представлення, обговорення та використання результатів досліджень.

Науково-практичну конференцію відкрила завідувач кафедри рослинництва, професор Світлана Каленська та зі вступним словом звернулася до учасників декан агробіологічного факультету, професор Оксана Тонха.

З науковими доповідями на пленарному засіданні виступали науковці з різних аграрних закладів України, з наукових установ та виробничники.

З темою «Перспективи виробництва рослинної сировини для біопалива і біомастил» виступила завідувач кафедри, доктор с.-г наук Світлана Каленська в якій розкрила ефективність їх застосування у виробництві та окреслила завдання на перспективу.

З цікавою, змістовною доповіддю на конференції  виступив заступник директора Ботанічного саду ім. Гришка, доктор с.-г. наук, професор Джамал Рахметов з темою «Інтродукція та селекція високопродуктивних енергетичних культур для використання в інноваційних технологіях».

На сьогоднішній день піднімається актуальне питання до умов змін клімату та впливу його на продуктивність с.-г.  культур. Зацікавила аудиторію інформація Михайла Федорчука, доктора с.-г. наук, професора Миколаївського національного аграрного університету та Оксани Єременко, доктора с.-г. наук, професора Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного які виступили на конференції зі своїми доповідями на теми: «Вплив змін клімату на технології та продуктивність с.-г.  культур», «Адаптивність рослин соняшнику до умов змін клімату».

Зацікавленість викликала доповідь доктора с.-г. наук, професора, декана агробіологічного факультету НУБіП України Оксани Тонхи «Відтворення біологічної активності гумусного стану чорноземів типових». Слухачами отримано інформацію щодо стану грунтів в Україні.


Сергій Вдовенко, доктор с.-г. наук, професор провідний агроном компанії БТУ-центр за напрямом овочівництво та Микола Ковальов, кандидат с.-г. наук, доцент Центральноукраїнського національного технічного університету зацікавили учасників виробництвом органічних овочів та екзотичних видів родини гарбузових.

З темою «Інновації в технології вирощування зернобобових культур» виступив Олег Овчарук доктор с.-г. наук, професор кафедри рослинництва НУБіП України.

Завершив науково-практичну конференцію Віктор Крушельницький кандидат технічних наук з доповіддю на тему «Розробка системи керування та збору експериментальних даних руху вантажопідйомного крану».

Учасники конференції були задоволенні та приймали активну участь в обговоренні нагальних питань, що стосується перспективи та розвитку сільськогосподарського виробництва в умовах змін клімату.

ТЕЗИ КОНФЕРЕНЦIЇ

 

Олег Овчарук

професор кафедри рослинництва

Тетяна Антал

доцент кафедри рослинництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook