Студентки факультету харчових технологій відвідали ІІ Всеукраїнський з’їзд фахівців із безпечності та якості харчових продуктів

4 жовтня 2021 року

     У вересні до колоритної Одеси на головну подію 2021 року для харчової галузі з’їхалася понад двісті учасників, які прийняли участь у ІІ Всеукраїнському з’їзді фахівців із безпечності та якості харчових продуктів: «Харчова безпечність-2021: тест ефективності системи (Food Safety Odessa)». Учасниками від факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК були студентки другого року навчання освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» Катерина Остролуцька та Юлія Дерун.

 

 

Дану поді проводило ТОВ «ТЕХ МЕДІА ГРУП» – єдине спеціалізоване видавництво України, діяльність якого спрямована на задоволення потреб інженерно-технічних працівників підприємств у професійній та нормативно-технічній інформації.

 

 

Дана подія висвітлювала понад п'ятнадцять тем, за допомогою дванадцяти спікерів:

Анатолій Звон, провідний експерт, міжнародний аудитор із сертифікації систем менеджменту харчової безпечності, представник Eurofins Україна;

 

 

Денис Гончар, засновник і керівник ТОВ «Еконтроль», понад 15 років аудиторської діяльності в Україні та за її межами, більше ніж 12 років досвіду роботи в міжнародних компаніях на посаді керівника відділу якості;

 

 

Тетяна Литвиненко, керівник структурного підрозділу із стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Котекна Україна Лімітед», сертифікований аудитор із сертифікації систем менеджменту якості за ISO 9001;

 

 

Світлана Берзіна, президент ВГО «Жива планета», координатор проєкту «Сталі публічні закупівлі в Україні», понад 17 років досвіду у сфері екологічної стандартизації, сертифікації і маркування;

 

 

Святослав Бартош, керівник юридичної фірми «Bargen», понад 10 років досвіду захисту і консультування у спорах із органами, що контролюють підприємницьку діяльність, експерт у вирішенні спорів з митницею під час імпорту та експорту;

 

 

Андрій Гевко, партнер юридичної фірми Bargen, адвокат, член Ради Комітету з аграрного права Ukrainian Bar Association, перебуває серед лідерів практики з аграрного та земельного права згідно з рейтинговим дослідженням «Вибір клієнта. 100 найкращих юристів України–2020»;

Наталія Пухальська, адвокат, радник із питань харчового законодавства ГС «Асоціація з інтеграції НАССР», понад 17 років юридичного досвіду, 5 років юридичної практики у сфері харчового законодавства та багато інших не менш цікавих спікерів.

 

Під час ІІ Всеукраїнського з’їзду фахівців із безпечності та якості харчових продуктів було розглянуто наступне:

  • Специфіка маркування, терміну придатності та умови зберігання продукції;
  • Особливості застосування тверджень «Organic», «Еко», «Натуральний»;
  • Топ помилок у взаєминах із Держпродспоживслужбою;
  • Як виробникам не привернути увагу Антимонопольного комітету?
  • Скільки коштує підтримка дієздатної системи НАССР. На чому можна зекономити?;
  • Керування аутсорсинговими процесами, що можуть вплинути на безпечність продукції;
  • Тест системи простежуваності: відкликання продукції у міжнародній і вітчизняній практиці.
  • ТАССР і VACCP- системи: практики попередження харчового тероризму та шахрайства.

 

 

По закінченню студенти отримали масу задоволення, практичну інформацію  та звичайно ж сертифікати за напрямками, а саме внутрішнього аудитора ISO 22000 : 2018 + ISO 19011 : 2018,  внутрішнього аудитора IFS (V.7) + ISO 19011 : 2018.

 

 

 

Викладачі, студентство факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК висловлюють щиру подяку за проведений захід, за відкритість спікерів, цінну інформацію, практичний досвід. 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та

сертифікації с/г продукції

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook