Корисно та креативно: з нагоди Дня працівника освіти проведено науково-практичний семінар-тренінг «Коучингові технології як рушій якісних змін»

2 жовтня 2021 року

   З нагоди професійного свята працівників освіти на факультеті аграрного менеджменту пройшов науково-практичний семінар-тренінг «Коучингові технології як рушій якісних змін», що був організований кафедрою менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського та кафедрою іноземної філології і перекладу.

    З вітальним словом до аудиторії звернулися доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Кваша Сергій Миколайович та кандидат економічних наук, доцент, декан факультету аграрного менеджменту Остапчук Анатолій Дмитрович, які наголосили на важливості та актуальності теми практичного тренінгу для студентів у контексті освітньої концепції професійної підготовки майбутніх фахівців. Модератором заходу була доктор економічних наук, професор Резнік Надія Петрівна, яка ознайомила з регламентом роботи семінару, що поділявся на теоретичну та практичну сесії, та виступила в якості учасника практичної демосесіі. У роботі тренінгу взяли участь понад 120 учасників з різних університетів України, оскільки захід було проведено паралельно online та в аудиторії закладу.


   Чотирьохгодинний тренінг познайомив учасників з основними техніками та методиками коучингу як ефективним інструментом менеджменту. Ключовим у процесі коучингу є те, що працівник сам знаходить кращий шлях (відповідь, варіант, можливість, ресурс, рішення) для досягнення своєї мети, а керівник-коуч створює умови, які допомагають цього досягти. Одночасно з цим такий підхід ефективно розвиває корпоративну культуру організації.

\

   За допомогою впровадження коучингу на вітчизняних підприємствах можна поліпшити бізнес-показники шляхом індивідуального розвитку керівників і співробітників, які працюють як самостійно, так і в командах. У період кризи, коли зростає значимість людського ресурсу, попит на такий вид послуги, як коучинг, зріс. Спікерами заходу були: доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Новак Олександр Володимирович із презентацією «Коучинг як інструмент сучасного лідера»; тренер із розвитку здібностей інтелекту Копанчук Юрій Володимирович із презентацію про сучасні методи ефективного засвоєння інформації та використання навичок майбутнього; практикуючий коуч, бізнес- коуч, експерт, ментор Міжнародної Федерації Коучингу (PCC ICF), доцент кафедри іноземної філології і перекладу Чайка Оксана Ігорівна із доповіддю «Коучингові технології в організації бізнесу». Особливу цікавість у студентів викликав виступ останньої: проведені нею демосесія та інтерактив викликали шквал позитивних емоцій. Аудиторія ще довго не відпускала спікера та задавала питання. По завершенню усі зареєстровані слухачі отримали сертифікати про участь у заході. 

Колектив кафедри щиро дякує спікерам та учасникам за цікавий захід!

Тетяна Балановська,

завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook