Ласкаво просимо до факультету захисту рослин біотехнологій та екології!

29 вересня 2021 року
29 вересня відбувся День відкритих дверей НУБіП України, де на території спортивного стадіону зібралися співробітники та студенти факультету захисту рослин біотехнологій та екології, аби радо зустріти батьків, вчителів, учнів навчальних закладів Києва та області, познайомити із яскравим життям та діяльністю факультету, а також дати відповіді на актуальні запитання.

На урочистому відкритті з теплим вітальним словом до школярів звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко, який запросив приєднатися до родини НУБіП і обрати навчання у найкращому вузі України. З етапами вступної кампанії учнів та батьків ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Організаційні питання в першу чергу турбують вступників, тому особливу увагу приділили саме їм: сертифікати ЗНО, що потрібні для тієї чи іншої спеціальності, конкурс і прохідний бал, пільги та підготовчі курси, що мають на меті якісну підготовку школярів до вступу. Відповіді про військову кафедру, умови проживання в гуртожитку, оснащеність кафедр комп’ютерами, сучасність бібліотек, наявність спортивних майданчиків, їдальні, баз відпочинку. На святі також були присутні голова студентської організації Дмитро Кушпій, що радісно запросив учнів до університету та директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Жанна Жоржівна Осипенко, яка привітала школярів з першим кроком до самостійного життя.

Для майбутніх абітурієнтів факультет представив колекцію дивовижних Червонокнижних комах та гербарій рослин. Разом із студентами гості мали змогу перевірити стан повітря території, на якій відбувався захід та встановити, що концентрація таких показників, як: вуглекислий газ, амоніак, бензол, сірчистий ангідрид є в нормі. Всім охочим випав шанс заглянути у мікроскопи та побачили чарівний молекулярний світ.

Далі, викладачі факультету провели цікаву та пізнавальну екскурсію Ботанічним садом НУБіП України, познайомили з його структурою, історією, сортовим та видовим асортиментом. Майбутні першокурсники були приємно здивовані атмосферою та автентичністю природи, яку так добре підтримують працівники ботанічного саду.

Після урочистого заходу гості мали змогу відвідати оновлену та модернізовану навчально-наукову лабораторію біотехнології та інженерії на базі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Для фахівців екологів, біотехнологів та захисників рослин у пріоритеті завжди є практичні навчання в сучасних науково-дослідних лабораторіях та аудиторіях. У стінах лабораторії зі вступним привітальним словом виступила декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професор Юлія Коломієць. Юлія Василівна запевнила, що навчання на спеціальностях факультету є перспективним та цікавим, є можливість розвитку, стажувань за кордоном, проходження практики у потенційних роботодавців із подальшим працевлаштування. На факультеті студенти всебічно розвиваються, приймають участь в конкурсах, спортивних змаганнях, організовують своє дозвілля, розкривають творчі здібності, таланти, підвищують культурний рівень через культурно-масові заходи. 

Співробітники лабораторії провели гостям ознайомчу екскурсію та розповіли, що студенти університету мають можливість працювати і виконувати дослідження пов’язані з культурою invitro. В лабораторії знаходиться колекція рослин у культурі invitro, яка налічує близько 40 різних видів та сортів. На власні очі учасники екскурсії переконалися, що лабораторія оснащена сучасними приладами європейської якості та інструментами, необхідними для здобуття практичних навичок та знань.

Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології надзвичайно радий бачити нові обличчя – майбутніх абітурієнтів та потенційних вступників. Віримо, що наш університет та факультет у новому навчальному році стане рідною Альма-матер для учнів, які сьогодні були разом з нами на Дні відкритих дверей НУБіП України! Ми переконані, що сучасні школярі приймають активну участь у своєму майбутньому, обирають серцем та розумом навчальний заклад, який на багато років стане другою домівкою. Бажаємо вдало зробити вибір майбутньої професії!

 

Батрак Наталія,
Юлія Яцишина,
студентка 2 курсу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook