Навчальна екскурсія магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК до органу сертифікації

28 вересня 2021 року
м. Київ, Орган сертифікації насіння та садивного матеріалу ТОВ «АГРОСЕРТ»

 

Для кожного студента важливим етапом навчального процесу є закріплення отриманих знань шляхом виконання практичних робіт, проходження виробничої практики, а також візитами в організації, які є потенційними робочими місцями майбутніх випускників.

Для магістрів першого та другого року навчання освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» цікаво дізнатись і побачити на власні очі, яким чином функціонують органи сертифікації та їхні випробувальні лабораторії. Тому з метою покращення розуміння засвоєного теоретичного матеріалу 28 вересня 2021 року студенти відвідали Орган сертифікації насіння та садивного матеріалу  ТОВ «АГРОСЕРТ».


 

Компанія «АГРОСЕРТ» сертифікує приблизно 40 % посівного ринку України, має чисту репутацію та у своїй діяльності керується вимогами законодавства та національних стандартів - ДСТУ EN ISO/IEC 17065:2019  «Оцінка відповідності. Вимоги до органів з сертифікації продукції, процесів та послуг». Об’єктами сертифікації є насіння та садивний матеріал.

Студентів зустрів директор Михайло Кокоулін та розповів про сферу діяльності компанії, її структуру та особливості сертифікації насіння. Також мали змогу поспілкуватись із відповідальними за кожен етап процесу сертифікації – починаючи від прийому заявки та закінчуючи отриманням висновків лабораторних досліджень та прийняттям рішення щодо можливості /неможливості сертифікувати партію насіння.



Корисно було дізнатись, як формується заявка на сертифікацію та яку інформацію вимагають від заявників. Важливим та ключовим етапом є відбір проб, тому нам детально розповіли про особливості відбору проб насіння та вимоги до кваліфікації осіб, які здійснюють цей процес.

Однією з найголовніших структурних одиниць компанії є акредитовані випробувальні лабораторії, в яких досвідчені фахівці проводять дослідження насіння на показники якості, що регламентовані стандартами.



   


 Студенти були вражені тим, якої концентрації та уважності потребує методика проведення дослідів. Нам розповіли про хвороби та шкідники, які притаманні для насіння  певних культур, та показали, як вони виглядають.

Також дізналися про особливості формування сертифікаційної справи, документи, які до неї долучають, та їх форми. Цікаво було ознайомитись із документами системи управління, до яких належать процедури, інструкції та методики.


 

 

Ми дуже вдячні факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції, а особливо нашим викладачкам Ользі Самойліченко та Тетяні Розбицькій за організацію екскурсії та можливість дізнатись багато нової, цікавої та корисної інформації.

 

 

Інна Грібова,
студентка 2-го року
навчання магістратури


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook