На гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся збір старост у режимі онлайн

26 вересня 2021 року

Нещодавно, 24 вересня 2021 року, на факультеті для старост усіх очних курсів за участі наставників, декана та заступників було проведено старостат. На цьому заході обговорювалися загальні питання щодо організації навчального процесу студентів НУБіП України.

До учасників зустрічі звернулася декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка пояснила особливості навчання за індивідуальним графіком, наголосила на необхідності щоденного відвідування занять, брати участь у всіх онлайнових культурно-просвітницьких заходах, залишатися активним під час дистанційного навчання, а також пам’ятати про етику та культуру студента НУБіП. Інна Савицька з теплотою і турботою запевнила студентів у тому, що працівники деканату доступні абсолютно до кожного і готові до вирішення будь-яких питань, разом з тим, уточнила, що деякі питання можна вирішувати на рівні наставників і кафедр.

Наступною виступила заступниця декана Світлана Харченко, яка розкрила певний зміст важливих питань щодо проживання в гуртожитку та порядку у власних кімнатах, збереження побутового майна та догляду за ним. Також Світлана Харченко звернула увагу студентів на важливість участі у наукових та спортивних заходах; зазначила, що адміністрація університету завжди з увагою вислухає старост та дасть вичерпні відповіді на будь-які питання, що турбують студентів.

Заступник декана Вадим Овчаренко, який розповів про особливості організації навчального процесу, графік відвідування деканату, способи комунікації з адміністрацією факультету, ведення щотижневої звітності у відомостях, правила оформлення соціальної допомоги для пільгових категорій студентів; пояснив порядок отримання додаткових балів та показав місце розташування відповідних бланків та інструкцій на сайті гуманітарно-педагогічного факультету у вкладці «Старостат». Вадим Овчаренко нагадав наставникам і старостам про необхідність щотижневого поширення цікавих історій із студентського життя і навчання у соціальних мережах та ЗМІ.

На завершення виступив заступник декана Ігор Буцик, який поінформував старост щодо графіку навчального процесу, його місцезнаходження на сайті факультету, правил проходження виробничої практики, організації сесій, нарахування рейтингових балів, обрання студентами вибіркових навчальних дисциплін, можливості та перспектив стажування, мовної практики за кордоном тощо. Ігор Буцик загострив увагу студентів на нововведеннях у правилах очного навчального процесу для 3, 4 курсів та другого року навчання магістратури, зокрема на необхідності проведення лекційних занять дистанційно, якщо кількість присутніх перевищує дві та більше груп.

Після кожного виступу старости ставили запитання на які отримали вичерпні відповіді. І хоча більшість студентів знаходяться на дистанційному навчанні (1 та 2 курси бакалаврату та перший рік магістратури), необхідно відвідувати всі лекції та семінари, адже якщо кількість безпричинно пропущених годин буде більше 50, студент може бути відрахованим або не поселеним у гуртожиток на наступний навчальний рік.

 

У засіданні старостату взяли участь більше шістдесяти старост усіх спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету. Були розглянуті актуальні питання сучасного студентства, наголошено на правилах навчального процесу в університеті та поза його межами тощо.

 

Час проведення старостату минув швидко, адже було обговорено багато цікавої і корисної інформації!
Бажаємо удачі та здоров’я всім учасникам, наснаги, терпіння і витривалості в період дистанційного навчання!

Каріна Задорожна,
студентка першого курсу спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook