Навчально-методична рада розглянула питання про організацію освітнього процесу в НУБіП України у зв’язку з установленням у м. Києві «жовтого» рівня епідемічної небезпеки та затвердила склад експертних комісій ННІ і факультетів

24 вересня 2021 року
     Вереснева навчально-методична рада розпочалась в період переходу у м. Києві до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки. Перше питання, з яким виступив голова ради Василь Шинкарук, було присвячено організації освітнього процесу в НУБіП України у зв’язку з установленням у м. Києві «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.
 
     У зв’язку з важливістю цього питання на засідання ради були запрошені заступники деканів та директорів з організації навального процесу. Проректор відзначив основні етапи та дії яких слід дотримуватись у цей період при організації освітнього процесу. Виступила заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму з навчальної і виховної роботи Тереза Микицей. Вона звернула увагу на організацію навчального процесу для студентів-контрактників післядипломної освіти. Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова доповіла про організацію на факультеті навчального процесу з вибіркових дисциплін. Також нагадали про дотримання вимог самоізоляції групи студентів, якщо в групі виявлено короновірусного.
 
     Наступне питання присвячено обговоренню і затвердженню складу експертних комісій навчально-наукових інститутів та факультетів з експертизи навчальних (підручників, навчальних посібників, довідників і словників) і наукових (монографій, статей) видань. Після обговорення одноголосно затвердили поданий факультетами і інститутами склад експертів та рекомендували підготовити наказ на затвердження ректором.
     Про результати засідання комісії з академічної доброчесності доповіла директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак. Вона відзначила, що у 2021 р. перевірено 68 навчальних видань, з яких 18 видань не пройшли перевірку на ознаки плагіату, та представила аналіз перевірки трьох навчальних видань.
 
     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик поінформував присутніх про поточні питання з організації освітнього процесу в університеті, зокрема щодо оперативного інформування студентів про усі заходи та ініціативи керівництва університету та його підрозділів, щоденний моніторинг присутності студентів на заняттях як у очному, так і дистанційному форматі, продовження моніторингу наповнення електронних навчальних курсів тощо.
    Традиційно було розглянуто та рекомендовано до розгляду вченою радою університету рукописи у такій редакції:
видання вперше;
перевидання.
 
Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної
ради університету
 

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook