Шахи - це здорово!

19 вересня 2021 року

    Історично склалося, що на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка (далі АРС) серед науково-педагогічного складу завжди були фахівці з шахів, які полюбляють цю гру та популяризують її серед студенської молоді. І мені, Тарасу Лендєлу, пощастило ще зі студентських років долучитися до цієї гри, що так здорово культивується в нашому університеті. Пощастило, оскільки вчився в хороших майстрів шахової справи таких як Анатолій Руденський, Микола Безкровний та ін. (до речі, А. Руденський був у чемпіонському складі команди університету, яка здобула перемогу в спартакіаді "Здоров'я" серед викладачів аграрних вузів у 2012р.).
    Завжди до шахового товариства кафедри долучилися студенти і цьогорічні першокурсники не стали винятком, що позначилось і на результати шахового турніру серед першокурсників університету, що проходив 15.09.2021 р. у Ботанічному саду. До участі було заявлено 16 команд, які представляли навчально-наукові інститути та факультети. На кожну гру формувався склад команд з шести гравців (4 хлопці й 2 дівчини). Ігри були напруженими, але водночас захоплюючими і цікавими з точки зору шахової тактики.


Тренер з учнями над складною шаховою задачею (студенти Ростислав Василенко та Євгеній Резвін)

Команда шахістів ННІ ЕАЕ після змагань (на світлині зліва направо: Євгеній Резвін, Михайло Галіченко, Олексій Мартинюк, тренер - доцент кафедри АРС Тарас Лендєл, Марія Настенко, Софія Стеценко, Ростислав Василенко, Валерія Племянник)

    Результатом турніру для команди ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, до складу якого входить і кафедра АРС, зайняте третє місце. Честь інституту захищали Ростислав Василенко (перша дошка), Олексій Мартинюк (друга дошка), Михайло Галіченко (третя дошка), Євгеній Резвін (четверта дошка), Андрій Єрмолаєв, Євгеній Дембіцький, Марія Настенко (п’ята дошка), Софія Стеценко, Валерія Племянник (шоста дошка). Команду під час гри підтримували керівництво інституту, студентський актив та я як тренер команди й у той же час доцент кафедри АРС.
Вітаємо команду нашого інституту із призовим третім місцем та бажаємо подальших успіхів у вдосконаленні майстерності у цьому виді спорту, оскільки він розвиває інтелект та логічне мислення, що у свою чергу допоможе у навчанні.


Доцент кафедри АРС Тарас Лендєл
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook