Менторство як інструмент фахового розвитку. Кафедра електропостачання ім. проф. В.М. Синькова розпочала серію професійних тренінгів

14 вересня 2021 року
    Людство з покоління у покоління передає власний досвід. Це закладено у нас на інстинктивному рівні. На різних професійних етапах трапляються моменти, коли знання переповнюють. Часто у фахівців, які є експертами у певній сфері, не завжди є можливості передати знання і навички команді чи колегам. А потреба є, оскільки такий спосіб передачі знань додатково мобілізує і самого експерта. Особливо це стає важливим для студентської аудиторії.

     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з нового навчального року запроваджує серію тренінгів та майстер-класів з питань сучасного розвитку сфери енергоспоживання. Для цього вже існує низка домовленостей з представниками бізнесу та центральних органів державної виконавчої влади щодо проведення відкритих лекцій, факультативів, тренінгів тощо.
    Користуючись можливістю очного спілкування, програму професійних тренінгів відкрив заступник генерального директора підприємства «Таврида Електрик Україна» Павло Петров. Сам експерт висловив бажання зустрітись саме з першокурсниками. Саме на початку їхнього професійного шляху важливо зрозуміти сьогоднішні тренди розвитку енергетичної сфери, які зумовлені принципами сталого розвитку, вибором орієнтирів на енергобезпеку, енергоефективність і низьковуглецеву енергетику з активним спорудженням відновлюваних джерел. Як зазначив Павло Вікторович, сьогодні на енергетичній карті планети все динамічно змінюється: структура генеруючих потужностей, конфігурація енергосистем, влаштування національних енергоринків. Бум відновлюваної енергетики та розвиток розподіленої генерації спричинили будівництво систем накопичення енергії (energy storage) й інтелектуальних електромереж (smart grid), які, в свою чергу, включають у себе інтелектуальні системи забезпечення надійності електропостачання. Тут підприємство «Таврида Електрик Україна» як виробник високовольтних комутаційних апаратів має великий досвід, реалізуючи інвестиційні програми підвищення надійності розподільних мереж.


    Під час спілкування Павло Петров як фахівець з 40-річним стажем практичної роботи прокоментував деякі положення освітньої програми 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», яку обрали наші першокурсники, та гостино запросив завітати до себе на виробництво для більш детального ознайомлення з особливостями роботи інженера-електроенергетика.


    На завершення зустрічі студенти задали низку питань та одержали ґрунтовні відповіді і настанови.
    Кафедра електропостачання ім. проф. В.М. Синькова висловлює велику вдячність підприємству «Таврида Електрик Україна» та особисто Павлу Петрову за плідну співпрацю.

Олександр Гай,
доцент кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook