ХVІ Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво-2021» – до інновацій у птахівництві разом

7 вересня 2021, 12:35

     Уже традиційно, впродовж багатьох років, на початку осені відбувається конференція по птахівництву. Перші роки такі конференції проводили в Алушті та Судаку. З об’єктивних обставин цей захід стали проводити у Трускавці, а в цьому році ХVІ Міжнародна конференція і виставка «Птахівництво 2021» були проведені 3 вересня на базі виставкового центру «АККО Інтернешнл» у м. Києві.

     Незважаючи на зміну місця проведення заходу, незмінними залишаються насичена робоча програма, цікаві та змістовні виступи спікерів, які охоплюють питання годівлі, кормових добавок та вітамінних препаратів: семінар компанії «BUSCHHOFF GmbH & Co» (Німеччина) на тему «Новий рівень якості – власне комбікормове виробництво»; семінар ТОВ «Біохем Україна»«Фітаза: якість вапняку, новітні дані досліджень. Короткий анонс останніх розробок» тощо.

    Також програма була насичена доповідями про ветеринарний стан у птахівництві, акцент яких спрямований на профілактику захворювань, проблему антибіотикорезистентності мікроорганізмів, питання щодо виробництва якісної та безпечної продукції. Цікавими та змістовними були семінари, які стосувалися технологічних рішень у сучасному птахівництві. Так, семінар компанії «Біг Дачмен Інтернешнл ГмбХ» «Обладнання для утримання курей-несучок згідно норм ЄС в Україні» нагадав усім учасникам, що ми є європейською країною і маємо відповідати усім європейським стандартам щодо виробництва продукції птахівництва. Семінар компанії «Venkomatic Group» (Нідерланди) був присвячений також високотехнологічним рішенням по утриманню курей-несучок та автоматизованим рішенням для інкубаторіїв.

     Але не лише семінари, цікавою та насиченою була також виставка.

    Та не менш корисним і цікавим було спілкування з фахівцями, представниками бізнесу, колегами-науковцями. А що найбільше «гріє» душу, так це зустрічі з успішними «вчорашніми студентами», а сьогодні – висококваліфікованими фахівцями галузі птахівництва. Змістовною, цікавою та водночас гострою була дискусія щодо співпраці виробництва і науки. Не оминули також питання профорієнтації, запросивши на навчання молоде покоління.

    Студенти нашого факультету були активними учасниками конференції та виставки, окремі з них не втратили можливості навіть поєднати навчання і підробіток.

     Приємно було побувати в колі однодумців, отримати цікаву та корисну інформацію, яка буде використана в роботі, і зарядитися позитивною енергією на увесь наступний рік, з надією зустрітися знову. Заходи такого плану є одними з найкращих способів проведення підвищення кваліфікації для нас – викладачів з дисциплін птахівництва.

Доцент кафедри технологій у
птахівництві, свинарстві та вівчарстві
Світлана Базиволяк
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook