Школа першокурсника завершилася. Розпочалося студентське життя

28 серпня 2021 року

 

 Заключний день «Школи першокурсника» видався, здається, своєрідним дзеркальним відображенням попереднього: та ж сама інформація, ті ж самі спікери, та ж сама мета проведення – допомогти цьогорічному студентському поповненню зорієнтуватися в ситуації, коли батьківський дах вже далеко, а студентська пора як така ще не почалася. А от аудиторія - інша: сьогодні на університетському стадіоні зібралося студентство факультетів агробіологічного, захисту рослин, біотехнологій та екології, ветеринарної медицини, конструювання та дизайну, економічного, аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, механіко-технологічно, ННІ лісового та садово-паркового господарства, енергетики, автоматики та енергозбереження, неперервної освіти і туризму які стали повноправними студентами одного з кращих університетів України – НУБіП.

Ви прийшли навчатися до унікального вишу, звертаючись до них, сказав ректор Станіслав Ніколаєнко. У НУБіП ведеться підготовка фахівців за 50 бакалаврськими і 70 магістерськими освітніми програмами: мало який виш може похвалитися таким широким спектром підготовки. За 123 роки існування зі стін університету вийшло майже 200 тисяч спеціалістів. Тільки за роки незалежності України більше 90 наших випускників стали народними депутатами, уславили alma mater тисячі науковців, підприємців, управлінців. Сподіваюся, продовжите ці славні традиції і ви, сьогоднішні першокурсники.

У надзвичайно складних умовах світової пандемії коронавірусу у НУБіП була запроваджена комбінована система навчання, яка виявилася найбільш ефективною у цій ситуації і за якою навчатиметеся і ви, нинішні першокурсники. Не втрачайте даремно часу і скористайтеся всіма неабиякими можливостями, які дають наш університет і Київ, закликав ректор. Успіх дається важкою працею. Коли б мене сьогодні запитали, як перебудувати виховний процес у школі, відповів би: разом з батьками і бізнесом зробити все для прищеплення школярам працелюбності і порядності.

 Решту калейдоскопу з формування належного портрета першокурсника і надання йому «швидкої допомоги» склали інформація та поради начальника навчального відділу Ярослава Рудика, голови первинної профспілкової організації студентів Олексія Мельника, голови Студентської організації Дмитра Кушпія, директора студентського містечка Сергія Стецюка, директора навчально-виробничого центру закладів харчування університету Богдан Дубас. Завідувачі кафедр фізичного виховання Микола Костенко та культурології Ірина Майданюк яскраво представили свої колективи та запросили усіх бажаючих студентів до участі у численних спортивних секціях, творчих колективах та мистецьких студіях університету.

І ще одне: ви чули, щоб такі упереджувальні заходи налагодження комунікацій в колективі між студентами та викладачами в умовах адаптивного карантину проводили ще десь? І я не чула. Отож, цінуймо те, що маємо.

 

 Ірина Кушніренко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook