Житомирська область: упродовж доби ліквідовано три загоряння сухотрав’я та одне – стерні

23 серпня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 21 серпня о 21:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання стерні на полі, що в с. Шатрище Коростенської територіальної громади Коростенського району.

На місці події бійці ДСНС встановили, що біля дороги на відкритій території горять післяжнивні залишки та суха рослинність на площі біля 1 га. Рятувальники, подавши воду з пожежного автомобіля, за 30 хв пожежу ліквідували. Вогонь встиг знищити лише стерню та сухотрав’я на площі 1 га. До гасіння залучалося 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця спецтехніки.

Крім того, о 16:00 черняхівські вогнеборці ліквідували загоряння сухої трави в смт Головино Житомирського району. У даному випадку вогонь загрожував населеному пункту, підійшовши до нього на відстань близько 30 м. В результаті полум’ям знищено лише сухостій на площі 1 га.

Також, ще два займання сухостою на загальній площі 2 га ліквідовані на відкритих територіях с. Іскорость Коростенського району та м. Малин.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Рятувальники наполегливо закликають населення дотримуватися правил пожежної безпеки у місцях збирання врожаю та під час відпочинку на природі! Використання відкритого вогню у вітряну погоду неприпустиме, оскільки сприяє виникненню пожеж і швидкому поширенню вогню на значні площі. Бережіть довкілля!

17.jpg

18.jpg

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/128132.html

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook