Вибір киянки Анастасії Трутень – НУБіП України: мрію стати фаховим журналістом

16 серпня 2021 року
НУБіП України

В очікуванні початку навчального року абітурієнти спеціальності «Журналістика» знайомляться з університетом і  розповідають про себе. Сьогодні наша співрозмовниця – Трутень Анастасія – випускниця загальноосвітньої школи I–III ступенів № 101 м. Київ.

– Анастасіє, розкажіть про себе.
– Вітаю! Мене звати Трутень Анастасія. Я народилася й живу в мальовничій столиці України – місті, яке може приємно здивувати й зачарувати будь-кого. Як кожна столиця, Київ живе насиченим та бурхливим життям, постійно стає кращим. Але одне залишається незмінним – бажання жити й вивчати це місто, щораз відкриваючи його для себе знову й знову, а ще – навчатись у ньому. Саме тому я обираю спеціальність «Журналістика». Мрію здобути вищу освіту в НУБіП України та займатися тим, що мені подобається: активною діяльністю, спілкуванням із цікавими людьми, сприймати і ділитися з іншими інформацією, бути публічною особистістю.

 Чому Ви вирішили здобувати вищу освіту?
 Зараз мати вищу освіту не лише престижно, але й необхідно. Шкода, що сьогодні справжня вартість диплома знецінилась, а Україна наповнилась випускниками, для яких диплом – лише шматок паперу. На мою думку, вища освіта дає впевненість у собі й у своєму майбутньому. Тобто перед людиною, яка отримала вищу освіту відкриваються широкі перспективи. Також я вважаю, що саме в університеті я отримаю основні знання з обраної мною спеціальності. Крім того, всім відомо, що студентські роки – найяскравіші в житті кожної молодої людини.

 Звідки дізналися про НУБіП?
Про Національний університет біоресурсів і природокористування України я дізналася від приятельки, а вже потім дізнавалась про університет із інтернету, що став основним джерелом отримання інформації. До речі, моя знайома також обрала для навчання НУБіП України.

– Які переваги для вас стали вирішальними у виборі навчального закладу?
Вирішальними перевагами навчання в НУБіПі для мене стали: позитивні відгуки про університет, спроможність закладу вищої освіти надавати достойні знання, краса та велич навчальних корпусів, доглянута територія, зелень ботанічного саду, а ще: реальна можливість отримати освіту за подвійним дипломом.

– Чому обрали саме спеціальність «Журналістика»?
 Спеціальність «Журналістика» я обрала тому, що мені подобається спілкуватися, отримувати інформацію, дізнаватися щось нове, ділитися отриманою інформацією: розповідати й писати.

– Чим вас приваблює професія журналіста?
Журналістика приваблює мене можливістю постійного спілкування, новими знаннями та нескінченною творчістю.

– Чим цікавитеся окрім навчання?
Поза навчальним процесом, я займаюся волейболом, а ще – танцями. Також мені подобається подорожувати й читати.

Про що мрієте і де плануєте працювати у майбутньому?
Мрію працювати за вибраним фахом – журналістом. Але як складеться життя ніхто не знає. Тому зараз я намагаюсь працювати над собою, і насичуватися тими знаннями, які в майбутньому дадуть мені міцний фундамент і допоможуть у виборі місця роботи.
Дякуємо Анастасії за розмову й бажаємо здійснення усіх її найзаповітніших мрій.

Розмовляла Тетяна Семашко, професор кафедри
журналістики та мовної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook