Приймальна комісія. Приймаємо оригінали документів та вступні випробування

29 липня 2021 року
     29 липня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання приймальної комісії. Відкриваючи його, ректор сконцентрував увагу на кількох першочергових завданнях для деканів факультетів та директорів ННІ. Найголовнішим наразі є заповнення бюджетних місць для студентів, які вступають на базі повної загальної середньої освіти. Відповідно також потрібно визначити претендентів на місця держзамовлення, які можуть звільнитися.

     Станіслав Ніколаєнко нагадав, що відповідно до рішення вченої ради, навчальний семестр для студентів першого та другого курсу розпочнеться 25 серпня в очному форматі. У розкладі щоденно має бути чотири пари. Протягом 25-27 серпня щодня о 13 годині (після перших трьох пар занять) за графіком проходитиме школа першокурсника, де студентів познайомлять з усіма тонкощами навчання і організації побуту. У День знань, 1 вересня, пофакультетно пройде посвята в першокурсники, де студенти отримають студентські квитки, залікові книжки, приймуть урочисту присягу тощо. Відповідно до цього часу колективи факультетів та ННІ повинні готуватися і пам’ятати, що найголовніше в роботі викладача, професора, доцента – це навчальні заняття. Дані доручення господарській службі – поповнити запаси масок, дезінфікуючих та миючих засобів, провести ревізію місць загального користування та місць дезінфекції рук, ще раз уточнити схему розташування пунктів температурного скрінігну. Студмістечку – готувати кімнати до поселення, переглянути розподіл місць і зробити його рівномірним по курсам.

  

     Потому перейшли до розгляду питань порядку денного. Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський закцентував на подачі оригіналів вступників до бакалаврату на базі повної загальної середньої освіти. Університет за всіма спеціальностями на денну форму навчання отримав 1109 місць (при максимальному обсягу 1296), що на 14% більше до минулого року. Збільшилася кількість місць за спеціальностями агрономія, технології виробництва та переробки продукції тваринництва, лісове і садово-паркове господарство, агроінженерія. Нагадуємо, що прийом оригіналів триває до 18 години 2 серпня. Для зручності вступників приймальна комісія працюватиме також в суботу і неділю до 18 години. За перший день 333 вступники подали оригінали документів за державним замовленням та 795 – за контрактом.

     Приймальна комісія завершила прийом вступних випробувань у абітурієнтів на базі дипломів молодшого спеціаліста. 1001 особа успішно їх склали та допущені до участі в конкурсі.

     Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида підняв питання перехресного вступу, як на бакалаврат після коледжів, так і до магістратури. На його думку, доцільно обмежити можливість вступу спорідненими спеціальностями, за якою навчався студент.

  

     Декани факультетів інформаційних технологій Олена Глазунова та економічного Анатолій Діброва звернули увагу на низький рівень результатів ЗНО з української мови та математики випускників відокремлених підрозділів університету, порівняно з їх колегами з інших коледжів.

     На завершення Сергій Ковалевський проінформував про прийняття понад 60-ти осіб на програми другої вищої освіти. Окрім того з 27 липня по 5 серпня триває реєстрація випускників бакалаврату, які не складали або бажають перескласти ЄВІ з іноземної мови. Сам іспит відбудеться 11 вересня. А декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька повідомила про курси з іноземної мови, які пройдуть для бажаючих з 9 серпня по 10 вересня.


Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook