Такий оф-лайн краще ніж он-лайн
На кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві вже стало доброю традицією організовувати різноманітні майстер-класи для студентів факультету тваринницта та водних біоресурсів та залучати міжнародних експертів з головних складових технологій виробництва та переробки продукції вівчарства.
Так, проводився тренінг з лапараскопічного осіменіння та трансплантації ембріонів овець за програмою BRIDGES за участю доктора Glena Eriksona (США).
Тренінг по забою, сортовому і кулінарному розрубу баранини за участю доктора Кірка Брадена (університет штату Техас) було проведено у спеціалізованому відділі ТЦ «Магелан».
І, нарешті, на власній базі, в умовах навчально-науково-виробничої лабораторії кафедри (Дідорівка), з використанням сучасного обладнання для студентів 2 курсу СТН було проведені практичні заняття щодо сортового і кулінарного розрубу згідно стандартів та дегустації баранини.
Студенти визначили забійний вихід м’яса, детально ознайомились з методикою органолептичного оцінювання (зовнішній вигляд, колір на розрізі, запах, смак, ніжність і соковитість) якості баранини.
Також проводили наукову дегустацію, анкетування та визначали кулінарні властивості шляхом приготування делікатесної страви з баранини (приготовлену власноруч студентами) і дослідили відношення українців до даного продукту.
В результаті студенти отримали позитивні емоції та нові смакові відчуття і одностайно підкреслили, що такі лабораторні роботи он-лайн не проведеш.
Професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві,
Василь Туринський