Аліна Скрипник: мене зачаровує світ бджіл, тому обираю спеціальність технолога з виробництва і переробки продукції тваринництва

18 липня 2021 року
     Вже вкотре зустрічаємо випускницю Новосілківської загальноосвітньої школи Аліну Скрипник в одному із найчарівніших куточків міста Києва − Голосієві. Під час чергової зустрічі ми поцікавились в Аліни:
  • коли Ви вперше познайомились із факультетом?

— Перша моя зустріч із факультетом, та й університетом, відбулась ще у 7 класі. Перед початком літніх канікул наш клас відвідав Голосіївську пасіку. Пригадую, як було страшно, і в той же час цікаво заглянути у вулик із бджолами. Побачити «королеву», прослухати захоплюючу розповідь про бджолиний світ, а під кінець екскурсії покуштувати запашного, такого солодкого, меду! Пригадую, з яким піднесеним настроєм ми покидали пасіку. Далі ми відвідали стайню. Особливо запало в моїй пам’яті можливість доторкнутись до коня, який був набагато вищим за мене, а також катання на поні. Цей день у моєму житті став особливим. Він повернув мене у дитячі спогади, коли я разом з батьками під час їх літніх відпусток приїжджала до дідуся і бабусі у село, де була корівка. Часто мене бабуся брала із собою і я з великим захопленням спостерігала як вона видоювала молоко. Все це надихнуло мене на обрання майбутньої професії.

  • Ваше друге враження та переваги університету?

— Коли настав час обирати ЗВО для вступу після закінчення школи, я відразу згадала свої враження від НУБіП. Після цього я постійно моніторила сайт кафедри та її сторінки в соціальних мережах, знайомилась з подіями, які постійно відбуваються на кафедрі, спостерігала за підходами викладачів до навчання. Для порівняння ознайомилась із сайтами різних аграрних вузів і тільки в НУБіП побачила спеціалізовану кафедру. Тому першим пріоритетом я буду обирати цей заклад. Ще хочу додати, що для того, щоб підвищити результати із ЗНО я приймала участь в олімпіаді з біології та отримала 97 балів. Це підвищує мої шанси стати студенткою НУБіП.

  • Що ви очікуєте від навчання?

— Я вважаю, що професія, яка пов’язана з вирощуванням тварин є благородною та цікавою справою. Тому очікую, що навчання буде цікавим, пізнавальним. Буду старатись добре навчатись. Хотіла б пройти стажування на кращих господарствах України, і не тільки. Сподіваюсь, що навчання в університеті буде таким же яскравим і незабутнім, як моє перше знайомство з ним.

Інтерв’ю записав доцент кафедри
Ігор Головецький

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook