Богдана Дудзяк відкриває для себе НУБіП України у набутті професії юриста

30 червня 2021 року
     Дудзяк Богдана Русланівна, випускниця 2021 року ЗОШ № 10 м. Кам’янець-Подільський.
 
  • Добрий день, Богдано, скоро вам доведеться зробити серйозний вибір щодо подальшого навчання. Ви вже вирішили, де б Ви хотіли продовжити навчання та яку спеціальність опановувати?

— Обрати професію дуже складно, здійснити цей відповідальний крок потрібно свідомо, враховуючи свої нахили та здібності, особисті та громадські інтереси. Я мрію стати висококваліфікованим юристом, і я впевнена, що саме в НУБіП України на юридичному факультеті я отримаю відповідні знання за спеціальністю «Право».
  • Звідки дізналися про наш університет?

— Національний університет біоресурсів і природокористування України – це передовий заклад освіти в Україні. В ньому вчиться моя подружка, яка із захватом розповідала про юридичний факультет, і можливість у ньому віднайти себе і в інших сферах. Я дуже люблю фотографувати.
  • Як Ви вважаєте, що є найскладнішим і найцікавішим у юриспруденції?

— Найскладнішим, мабуть, є вирішення долі людини. Адже, як відомо, не завжди можна допомогти розв'язати ті чи інші питання, а потім бачити в очах людей розчарування. Юрист – досить складна професія, яка вимагає великого багажу знань, а отже, потребує значної самовіддачі та щоденного навчання. Щодо найцікавішого, то в юриспруденції мене цікавить міжнародне право. Я люблю знайомитися з різноманітними сферами життя і бізнесу, мрію працювати в міжнародній компанії та спілкуватися з людьми з різних країн світу. Я вже добре володію двома іноземними мовами: англійською та польською. На мій вибір університету вплинула і наявність англійських груп на юридичному факультеті.
  • Наскільки затребуваними сьогодні є юристи, на Вашу думку?

— Юрист – це дуже поважна і перспективна професія, яка об’єднує в собі всіх захисників права: суддів, прокурорів, адвокатів, нотаріусів, юрисконсультів – всі вони є юристами. На сьогодні, нові види роботи для правників виникають в багатьох сферах суспільного життя: захист прав споживачів, ріелторська діяльність, захист ринку від недобросовісної конкуренції, захист авторських прав, будівельний бізнес, міжнародна діяльність. Сьогодні ситуація на ринку праці така, що перелік робіт і посад, на які можуть претендувати професійні юристи розширюється з кожним днем. Кар’єра юриста будується протягом усього життя. Я думаю, що зможу себе реалізувати в цій професії.
  • Щиро бажаю, Вам, успішно вступити до НУБіП України та отримати омріяну професію!

Ірина Єрмоленко,

доцент кафедри теорії та історії держави і права 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook