Семінар з R

22 червня 2021 року
22 червня у 14:00 відбувся семінар з програмування в R, який провів аспірант кафедри економічної кібернетики Нам’ясенко Юрій.
На семінарі були присутні представники кафедр: економічної кібернетики, економіки, статистики та економічного аналізу, виробничого та інвестиційного менеджменту, студенти факультету інформаційних технологій.
Семінар було розраховано на початковий рівень знань з мови програмування R. Було розглянуто процес встановлення середовища розробки, розглянутий базовий синтаксис мови програмування, продемонстровано використання вбудованих функцій та приклади завантаження пакетів функцій.
Крім цього, було показано приклади автоматизації однотипних процесів при роботі з файлами MS Excel.
У сфері статистичного та економетричного моделювання було показано приклади використання R для побудови гістограм; розрахунку коефіцієнту кореляції Пірсона та рівня його значимості; оцінку коефіцієнтів лінійної регресії та загальних параметрів адекватності моделі. 
Також було продемонстровано графічну візуалізацію однофакторної регресійної моделі з побудовою довірчих інтервалів як для математичного очікування, так і для окремих прогнозних значень.
 
Доцент кафедри економічної кібернетики

Людмила Галаєва 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook