"Кібертонус" презентує результати наукових досліджень на перших весняних засіданнях 2021 року

19 квітня 2021 року
10 та 16 квітня 2021 року студенти кафедри економічної кібернетики прийняли участь у черговому засіданні наукового гуртка «Кібертонус». На засіданнях було представлено результати власних досліджень магістрантів з проблем економіки та реалізації сучасних аналітичних інструментів в економіці.
Під керівництвом д.е.н., проф. Жерліцина Дмитра Михайловича свої доповіді представили студенти 1 курсу магістратури ОПП «Економічна кібернетика» Громик Н.В., Смоляр Д.М., Павлов А.В.
 
Изображение выглядит как текст, другой, различные, тот жеАвтоматически созданное описание
 
Найбільш жвавий інтерес викликала доповідь Наталії Громик щодо моделювання ризиків діяльності оператора мобільного зв’язку та поведінки споживачів на ринку телекомунікаційних послуг. Зокрема, було запропоновано аналітичні розрахунки та результати дослідження динаміки показника відтоку клієнтів на основні методів аналізу дерева рішень, логістичної регресії та візуалізації даних. Слід відзначити, що Громик Н. оцінила прогнозний економічний ефект у вигляді втраченого доходу від відтоку клієнтів ПрАТ «Київстар». Тобто представлений результат носить як науковий інтерес, так і має практичну цінність.
 
 
У межах представлених наукових результатів Сморяр Дарії та Павлова Артема було зосереджено увагу на ключових джерелах ризику на ринку олійний та технічних культур Україні. З використанням методів економічної кібернетики науковцями-початківцями розроблено карту ризиків та визначено напрямки зменшення негативного впливу зовнішніх та внутрішніх збурень на ефективність діяльності виробників сільськогосподарської продукції.
 
 
Зустріч пройшла у дружній атмосфері. Всі учасники погодились на подовження досліджень за обраною тематикою.
На засіданні було розглянуто та схвалено основні заходи щодо роботи студентського наукового гуртка «Кібертонус» у 2021 календарному році.
 
Дмитро Жерліцин.

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook