ОБГОВОРЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ЕКОНОМІКА»

5 квітня 2021 року
5 квітня 2021 року об 13:00 відбулася онлайн зустріч з представниками роботодавців та освітньої спільноти з обговорення освітніх програм зі спеціальності 051 Економіка. У обговоренні приймали участь співробітники кафедри економічної кібернетики, запрошені фахівці з різних сфер економіки, освітяни та студентство.
Директор Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи Університету державної фіскальної служби, д.е.н., професор, член галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості освіти за спеціальністю 051 Економіка України Кужелєв Михайло Олександрович у своїй доповіді відзначив особливості формування освітніх програм з урахуванням вимог сьогодення. Михайло Олександрович наголосив на необхідність визначення специфічних для кожної освітньої програми компетентностей, що відрізняє її від аналогічних.
Изображение выглядит как текст, снимок экрана, внутренний, несколькоАвтоматически созданное описание
Голова департаменту Data Science Метінвест Холдингу, д.е.н. Кравченко Володимир Миколайович у своїй доповіді відзначив необхідність формування у студентів навичок міжособової взаємодії та поведінки у команді, а також стимулювання їх саморозвитку.
Завідувач відділом моделювання та інформаційних технологій в економіці Інституту економіки промисловості НАН України, д.е.н., старший науковий співробітник Турлакова Світлана Сергіївна зазначила, що будь-які сучасні освітні програми повинні особливу увагу приділяти цифровим компетентностям, зокрема, проблемам нейромережевого моделювання, застосуванню хмарних технологій тощо.
Изображение выглядит как текст, снимок экрана, внутренний, несколькоАвтоматически созданное описание
Після ретельного вивчення освітніх програм зі спеціальності Економіка, завідувач кафедри економічної кібернетики Національного авіаційного університету, к.е.н., доцент Іванченко Надія Олександрівна поділилася власним досвідом та баченням щодо їх змісту. Було визначено особливості забезпечення компетентностей з професійного володіння іноземною мовою та формування досвіду практичної роботи студентами у межах майстер класів з провідними роботодавцями. 
На закінчення зустрічі було представлено результати анонімного анкетування студентів щодо змісту освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка» та обговорення цих результатів зі студентами.
Підводячи підсумки зустрічі завідувач кафедри економічної кібернетики Жерліцин Дмитро Михайлович наголосив на доцільність проведення таких заходів на регулярній основі та визначив план подальшої взаємодії з провідними роботодавцями.
 
Дмитро Жерліцин
 

    

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook