Нова навчально-виробнича лабораторія Немішаївського фахового коледжу

8 лютого 2021 року
     Немішаївський фаховий коледж зробив ще один крок на шляху підвищення мотивації студентів спеціальностей «Харчові технології» і «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» до майбутньої професійної діяльності. Сьогодні тут презентували сучасну навчально-виробничу лабораторію з технології переробки молока і молочних продуктів.

  

     Викладачі і студенти відділення «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» докорінно модернізували лабораторію, розмежували санітарні, навчальні і виробничі зони, збільшили потужності, створивши повноцінну модель цеху з переробки молока і виробництва молочних продуктів, говорить директор коледжу Володимир Альохін. Вона обладнана сироварнями-пастеризаторами на 50 і 300 літрів, сепаратором, маслобійкою, камерами зберігання готової продукції, виробничими меблями із нержавіючої сталі, лабораторним обладнанням для визначення якості молока і молочної продукції та іншим.

  

     У всьому цьому – як заслуга співробітників коледжу, так і його партнерів – ТОВ «Брусилівський маслозавод», ТОВ «Фірма «Фавор» і, звісно, факультетів тваринництва та водних біоресурсів і харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Їх декани Вадим Кондратюк і Лариса Баль-Прилипко як безумовний позитив відзначили: відкриття такої реорганізованої лабораторії важливе і для університету, адже завдяки гарній базі коледжу до нас на навчання приходить гарно підготовлена молодь, вже знайома з професією.
     Крім навчального навантаження, це ще й потенційний виробник якісної продукції, що в сьогоднішніх умовах, коли на ринку України стільки неякісного і фальсифікованого товару, теж момент важливий. Лабораторія, де за добу можуть переробляти до 700 літрів молока, націлена на виробництво масла, кисломолочного сиру, м’яких і напівм’яких сирів, і з часом цей асортимент розширюватиметься. Щоб зберегти унікальний смак крафтових молочних продуктів значна частина роботи виконується вручну.

  

     Ми виготовлятимемо продукцію із високоякісного молока від корів колежанської навчально-виробничої лабораторії «Тваринництво», додає її завідувач Олександр Вергелес (до речі, випускник нашого університету). Доїння тварин і первинна переробка молока знаходяться під чітким контролем ветлікаря та фахівців-тваринників. Кожна партія проходитиме аналіз за 6 якісними показниками на сучасному ультразвуковому аналізаторі молока безпосередньо на фермі.

  

     Навчально-виробнича лабораторія технології переробки молока і молочних продуктів уже розпочала роботу і незабаром реалізовуватиме готову продукцію. А у планах Володимира Альохіна відкриття ще однієї лабораторії аналогічного плану – цього разу з переробки м’яса.

Валентин Обрамбальський
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook