В університеті успішно розпочали очне навчання першокурсники та студенти магістратури першого року навчання!

8 лютого 2021 року
     Сьогодні наш Університет одним із перших серед ЗВО України продовжив аудиторно другий весняний семестр для студентів 1 курсу денної форми навчання бакалаврату та 1-го року навчання магістратури за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка від 29.01.2021 р. №64 «Про затвердження графіка освітнього процесу на 2 семестр 2020-2021 навчального року в умовах карантинних обмежень».

     Проведення очних аудиторних занять для студентів зазначених курсів та освітніх ступенів у такому форматі заплановано до 27 березня, а у подальшому студенти продовжать виконання графіка освітнього процесу дистанційно. Також уже з 29 березня і до завершення семестру до аудиторій та чисельних сучасних навчальних лабораторнійповернуться студенти старших 2-4 курсів бакалаврату після кількох тижнів навчальної роботи у дистанційному режимі.
     Приємно вразило те, що студенти 1 курсу бакалаврату та магістратури більшості академічних груп усіх факультетів та ННІ приступили до занять майже у повному складі, а середній показник відвідування занять по університету склав більше 90%. Найкращі показники щодо відвідування студентами занять на факультетах: ветеринарної медицини, агробіологічному, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, гуманітарно-педагогічному, ННІ неперервної освіти і туризму та інших. Пояснюється це тим, що студенти скучили за аудиторним навчанням, живим спілкуванням, практичними і лабораторними роботами! Про це вони сьогодні самі говорили і дякували ректорату за можливість все ж таки в умовах пандемії якісно набувати необхідних професійних знань.

  

     Так, для прикладу, сьогодні студенти 1 курсу 6 групи факультету ветеринарної медицини у повному 100% складі приступили до аудиторних занять. А староста цієї академічної групи Володимир Шерстобітов розповів, що спілкування з викладачами, проведення лабораторних занять із використанням сучасного обладнання та безпосередньо самих тварин, не може замінити ніяка інша форма навчання, окрім аудиторної. «Тому, ми з радістю повернулися до університету на очне навчання і відвідуємо лабораторні та лекційні занятті», – такими думками поділився він із нами.

  

     Людмила Герус, староста 1 курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, яка навчається за спеціальністю «Харчові технології», переконана, що в НУБіП України студенти отримують ґрунтовні знання, які у подальшому дозволять знайти гарну роботу, а тому і відвідування занять студентами її академічної групи на високому рівні. «Окрім того, – каже Людмила,ми ж обрали фах харчовика-технолога, який вимагає сильної практичної підготовки, яку ми можемо отримати лише в нашому університеті і лише під час аудиторного навчання з нашими викладачами в сучасних прекрасно обладнаних лабораторіях факультету харчових технологій».
     Староста 1 курсу 2 групи агробіологічного факультету спеціальності «Агрономія» Назар Польовик повідомив, що він та вся академічна група із задоволенням навчаються за обраним фахом. Про це свідчить і 100% присутність сьогодні студентів на заняттях. На думку студентів, дисципліна «Ґрунтознавство», під час яких ми поспілкувалися зі студентами групи, посідає дуже важливе місце в підготовці майбутніх фахівців-агрономів. Окрім того, за період канікул ми заскучали один за одним та за нашими викладачами.

  

     Незважаючи на радість від довгоочікуваних зустрічей студентів з рідним університетом, викладачами та друзями-одногрупниками, необхідно зазначити, що освітній процес за умов адаптивного карантину вимагає від студентів певного напруження, адже аудиторні заняття протягом 8 найближчих тижнів вимагають виконання практичних та лабораторних занять.

     Особливу увагу слід приділити навчанню по суботах, у цей час можна проводити консультування студентів, організувати самостійну роботу під керівництвом викладачів та інші види навчальних робіт, оскільки більшість аудиторій у цей день будуть вільними.
     Варто зазначити, що у разі зміни епідеміологічної ситуації та рекомендацій МОН України до графіка освітнього процесу Університету будуть внесені відповідні зміни, про що студенти та працівники будуть проінформовані заздалегідь.

 

Бажаємо студентам та викладачам здоров’я, творчого натхнення та успіхів у навчанні!!!

Віктор Шевчук,
начальник навчального відділу
Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook