Студенти Ніжинського фахового коледжу НУБіП України не бояться експериментувати та самовдосконалюватися

5 лютого 2021 року
     Оскільки Ніжин славиться особливою театральною культурою, а мистецькі традиції зберігаються та збагачуються й нині, нам також хотілося долучитися до них, урізноманітнивши життя студентів коледжу. І ми спробували. Яскраві постановки за класичними й авторськими творами, театральні експерименти, дивна атмосфера доброзичливості, відвертості, щирості, творчості й натхнення – усе це студентський театральний гурток «Прем’єра».

     Театральне мистецтво з його унікальними можливостями цілісного впливу на особистість виступає не тільки джерелом естетичного виховання, а й універсальним засобом творчого розвитку студента, адже це синтез багатьох мистецтв, тому головною метою гуртка коледжу є не лише підготовка до виступу на сцені, а й допомога молоді в самореалізації, розкритті творчого потенціалу, пізнанні свого внутрішнього світу, а також у формуванні та нагромадженні досвіду поведінкових навичок.

     Якщо охарактеризувати творчість наших молодих акторів одним словом, напевно, це буде «несхожість». Любительське мистецтво цікаве завжди, бо, по-перше, тут грають від душі, у задоволення, а по-друге – приємно бачити відмінну гру любителів.
     Кожного разу творчий колектив гуртка дарує глядачам приємні враження та гарний настрій, адже в акторському виконанні здавалося б знайомі образи оживають зовсім у новому, несподіваному вигляді. Так, глядачі змогли насолодитися переглядом вистав за мотивами художніх творів: «Сватання на Ніжинщині» (за п’єсою Григорія Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці»),«За двома зайцями» (за однойменним твором Михайла Старицького), «Попелюшка» (за Шарлем Перо), «Аліса в країні чудес» (надихнув твір ЛьюїсаКерролла). Результатом роботи творчого колективу стала власна постановка «За мить до Нового року», а також цікаві відео, переважно гумористичного характеру, які можна переглянути на YouTube каналі коледжу https://www.youtube.com/channel/UCNs8X4pdatkkUUPtxZaT0QQ. Інтриги додає й те, що всі актори – це студенти, які у повсякденному житті конспектують лекції, відповідають на семінарських заняттях, виконують практичні й лабораторні завдання, а на сцені перевтілюються й стають невпізнанними.
     І хоч театральний гурток діє всього чотири роки, він став уже своєрідною родзинкою закладу освіти, адже є постійним учасником різноманітних свят, благодійних акцій та виховних заходів навіть під час дистанційного навчання.

     Приємно, що учасники театрального гуртка є переможцями та лауреатами обласного огляду-конкурсу студентської творчості «Студентська весна – 2019», ХХХVІІІ Міжнародного фестивалю художньої творчості «Голосіївська весна – 2019», Міжнародного дистанційного фестивалю-конкурсу «Барвиста осінь»,Всеукраїнського дистанційного конкурсу авторської прози та поезії «ЯwriteR», І Всеукраїнського дистанційного фестивалю-конкурсу «Світ Drim».

     Насамкінець додамо: гуртківці мають іще багато амбітних ідей та планів, тож слідкуйте за новинами сайту коледжу https://natc.org.ua/ та насолоджуйтесь цікавими переглядами!

 


Наталія Шевченко,

заступник директора з виховної роботи
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook